Nekategorizirano

Koronavirus: današnje stanje v Sloveniji: 273 potrjenih primerov, 20 novih primerov danes, 1 smrtni primer

Po zadnjih podatkih imamo v Sloveniji na dan 17. marca 273 potrjenih okužb s koronavirusim, zadnjih 24 ur 20 več in eno smrtno žrtev. Podatke o okuženosti so prispevali naslednji mikrobiološki laboratoriji: Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo MF, Klinika Golnik, NLZOH Ljubljana, NLZOH Celje, NLZOH Maribor, NLZOH Novo mesto in NLZOH Koper.

Okuženi po slovenskih regijah
Ljubljana 94
Savinjska 38
Gorenjska 15
Goriška 3
Pomurska 7
Podravska 21
Dolenska in Bela Krajina 46
Obala 8 
Posavska 1
Notranjska 10
Koroška 3

Stanje Covid-19 v UKC Maribor danes je sledeče:

– skupno število hospitaliziranih pacientov ostaja 8 (pacient, ki je bil včeraj dodatno oskrbovan s kisikom je danes prestavljen v intenzivno enoto, a še ne potrebuje ventilatorja; na oddelku pa 1 izmed hospitaliziranih pacientov potrebuje oskrbo s kisikom),

– trenutno je 90 zaposlenih v UKC Maribor preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov) – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje,– nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih nismo zaznali.

Sum na okužbo v gasilski brigadi Maribor

Po poročanju portala maribor24.si naj bi bil z virusom Covid-19 okužen eden od zaposlenih v Gasilski brigadi Maribor. Opravljena so testiranja več kot deset gasilcev, rezultati prvih pa naj bi bili, pozitivni. Rezultati testiranj bodo znani še danes. V kolikor bi bil gasilce okužen to pomani zelo slabo novico za Maribor, ker je trenutno gasilska brigada in njeni delavci v karanteni.

Mogoče vam bo všeč