Nekategorizirano

Imamo epidemijo koronavirusa, kako je z epidemijo ilegalnih migrantov?

Ešidemija koronavirusa, ukrepi za zmanjševanjem možnosti njegovega širjenja v Sloveniji, so seveda zadnje tedne v ospredju našega zanimanja. Drugi problemi, s katerimi se soočamo, so nekako ostali na stranskem tiru. Ilegalne migracije na primer. Toda, policijska poročila še vedno poročajo o ujetih migrantih, čeprav jih je morda prav zaradi koronavirusa ali pa uspešnih varnostnih ukrepov grške vlade manj kot smo jih bili “navajeni” na začetku leta.

Pa vseeno. Zadnja vest je zelo alarmantna, in sicer naj bi slovenska policija v pionedeljek pri Ilirski Bistrici prijela 7 ilegalnih migrantov! Vsi imajo vročino in simptome, značilne za Covid-19. Po trditvah Sandija Curka, vodje regionalnega štaba civilne zaščite, je slovenska policija v pridržanje privedla sedem migrantov, ki so imeli povišano telesno temperaturo. Do rezultatov opravljenih testov so prijeti migranti trenutno v azilnem domu v Postojni, kjer naj bi bili ločeni od ostalih. Okužba s Covid pa je bila medtem potrjena pri šesterici bolničarjev prostovoljcev s področja Postojne in Pivke, ki so v preteklih dneh pomagali pri kontroli potnikov na mejnih prehodih z Italijo. Na mejnih prehodih z Italijo v več izmenah trenutno pomaga okoli 250 prostovoljcev Rdečega križa. Še okoli 800 naj bi jih bilo v rezervi.

Mariborski policisti so pred dnevi poročali tudi o tem, da so v soboto  so policisti PP Podlehnik na njihovem območju ustavili voznika kombiniranega vozila, ki je v vozilu prevažal kar 34 tujcev, državljanov Afganistana, Pakistana in Bangladeša. Voznik, 39-letni Ruski državljan je iz vozila pobegnil, vendar so ga policisti kmalu za tem prijeli in pridržali.

Tudi včeraj naj bi policisti  PP  Ormož  so  pozno  sinoči  v bližini Središča ob Dravi, še na hrvaškem  ozemlju,  opazili tri osebe, ki so imele očiten namen nedovoljeno prestopiti državno mejo. O tem so obvestili hrvaške varnostne organe, ki so tujce na svojem ozemlju prijeli in odpeljali.

Mogoče vam bo všeč