Goran Forbici(do sedaj direktor CNVOS) sedaj predsednik Sveta RTVSLO-Foto twiter
Dogodki in prireditveKomentarSlovenijaTwitter noviceV fokusu

Komunalizacija RTVSLO s 15 za in 1 proti. Samo še spomenik Broza pred poslopjem pa smo tam.

Novi svet Radiotelevizije Slovenija se je sestal na ustanovni seji. S 15 glasovi za so svetniki za predsednika sveta izvolili Gorana Forbicija(direktor CNVOS), ki je bil imenovan na predlog Varuha človekovih pravic. Za njegovo namestnico so izvolili generalno sekretarko Društva novinarjev Slovenije Špelo Stare, ki jo je imenoval Informacijski pooblaščenec. Sestava in predlogi za imenovanje članov Sveta RTV  pa večji del iz aktivističnih logov, ki vedrijo pod plaščem NVO, ki pa so izpostave določenih levo usmerjenih strank. Temu se reče »uspela« revolucija in še več dokončna “depolitizacija” in enobarvno in enosmerno  vodenje v prepad.  Proti »grškemu« scenariju. »Kapo« dol.

To da na tej,  prvi ustanovni seji odganjajo in ne dajo besede predstavniku poslovodstva(gre se za Draga Zadergala, vodjo pravne službe na RTVSLO) da jih seznani z nečem za kaj je bil zadolžen ter vstajanje in kriljenje ter mahanje, češ da ni potrebno da je tam ter kdo prav za prav je je, kaže samo na ekspresni »budalizem«,  ki ga hočejo čez noč pripeljati v hišo javne RTV. Od sedaj naprej bo javna vsaka mentalna in degenerična driska deležna več pozornosti kot pa resnične stvari,  novice,  problemu in poudarki, ki jih prinaša vsakdan.  Za začetek pa komunikacijski »pastirizem« z tikanjem, polno »a« in »e« kot mašila v pomankanju besedne »piče« oziroma pravih besed, do kriljenja in žuganja znanega med osamosvojitvenega  strahopetneža Saša Hribarja ter nekaj znanih biserov in obiskovalcev vogalnih lokalov okoli RTV-ja.

soglasno za drvenje voza navzdol(foto: zaslonski izrez iz RTVSLO)

»Depolitizacija« ali nova era RTVSLO.  Levo aktivistično krilo Levice bo imelo pisarno kar v RTV hiši. Državljani pričakujte veliko. Da bodo na intervjuje ali na Odmeve prihajali  preverjeni in z »vnaprej« znanimi odgovori.  Samo nekaj sekvenc iz dela Seje Sveta je dovolj za slabost od slabega in na trenutke imbecilnega načina obnašanja, drže in komuniciranja. Samo še kotičke za »snifanje,« pa bo tako kot mora biti. Kar dobršen del ima to prakso in izkušenj iz neke njim znane bližnje lokacije.

Edino kar je morda »razveseljujoče« je to da jih  bo ekstremizem in anarhizem pripeljal do meni zanj »ljubega« grškega scenarija. Ne bo potem gledanje zviška od vsakega ki je direkt iz FDV- ja z podporo raznih Milosavljevićev in Hrvatinov prihajali do mikrofona, deska, urednikovanja in še časa. Z zanimanjem je treba spremljati delovanje terenske mreže in vpliv na področja ki jih bodo prioritetno pokrivali.

Srečno pa ne za večno!

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč