Robert Golob in njegovi stranski produkti..v enem letu
EvropaKomentarPolitikaSlovenijaV fokusu

(Komentar)Ob letu osorej: »Golobji iztrebki, pardon dosežki po enem letu-ni mu enakega v Evropi. Bog nas obvaruj!«

Lansko leto, na današnji dan je bila  največja poraba penin. Za nekatere je nastopila »Svoboda«. Svoboda ki je osvobodila vse potenciale na področju gospodarstva, kulture,  migracij, inštalacij in še mnogo česa. Trgi so bili polni kulturnih inštalaterjev, zblojenih »metelkovcev, pijanih in poscanih pesnikov, čarovniških pesnic, ljubiteljic radiatorjev kot spolnih pripomočkov ..ni da ni. V imenu Svobode. Svobode od vsega, ki je povezano z odgovornostjo, produktivnostjo, učinkovitostjo in od vsakdanje normalnosti. Na ptičji prestol smo dobili ptiča G(g)oloba, tistega goloba, ki za sabo pušča  sledi. Tisti ki mu sledijo pa stopijo v sled, ki je vse prej kot prijetna, kvečjemu smrdeča. Nastopilo je revolucionarno razgrajevanje in podiranje že obstoječih »hiš«, mostov, projektov.

Na katerih področjih je največ golobjih sledi?

 

Zdravstvo je v razsulu. Minister se je sprehodil po Sloveniji, pogledal  kje  je kdo, je »naš”  ali ne in se je obrnil nazaj v Ljubljano, prenovil pisarno, dodal še zvočno izolacijo pisarne in začel tuhtati. Osnovno zdravstvo nima zadosti zdravnikov, 120 tisoč državljanov nima svojega osebnega zdravnika. Naj slabšo direktorico ZD Ljubljana je hotel odstaviti. Pa  ni šlo. Zato predrznost je sledilo opravičilo in kesanje ter »poljub« roke ljubljanskemu županu. Da se ve kdo je kdo. Bila je pred letom dni obljuba 30 dni do zdravnika. Po silnih mukah pa je le prišla »rešitev« v obliki dosežka 30 dni do telefonista, ki ne vem kam in kako,  ki  je obljubil  da se bo podučil o  tem kaj naj ukrene in zopet v vrsto za novih 30 dni. Ustanovljen je Svet in to strateški v katerem so dali noter ljudi, ki so odzunaj moteči, dodali predstavnike »uličarjev« in vse štima, se pravi, da se čim manj spremeni. Kako bedno in človeka nevredno.

Menjavajo  vodilne zato ker jih niso postavili oni.  Če ne gre drugače pa zamenjajo člane organov s svojimi in potem menjava uspe.

Umirajoče gospodarstvo, pa ne samo zaradi  korone, ki je bila in je ni več. Vse je nastavljeno da se nikamor ne premakne.   Prenizke plače pripeljejo do velikega odliva oziroma fluktuacije v branže kjer je bolje. So določene veje gospodarstva, ki usihajo zaradi pomanjkanja delovne sile. Obremenitve plač delajo in naredijo nekonkurenčno gospodarstvo.

Matjaž Han, gonilna sila slovenskega gospodarstva. Gospodarstvo   je dremajoče  tako kot minister.

Premier pride z »genialno« idejo o upravljanje procesov z ljudmi,  ki pridejo na naše meje. Nezakonitih in ekonomskih migrantov obrnili bi naj  v prid gospodarstvu. Po njegovem bi se morali začeli ukvarjati z organiziranim  uvozom delovne sile( za te potrebe odpiranje konzulatov na Filipinih).  Same novosti, same lepe ideje..

V kulturi je  vsako slačenje in pačenje deležno visokih in rednih denarnih vložkov. Vsako ribanje korenja v mednožnem stičišču, je že svetovni dogodek. Celo ministrica za kulturo izhaja iz tega miljeja. Na drugi strani se  ukinja Muzej slovenske osamosvojitve, češ da ga ne potrebujemo. Vse države na svetu imajo tovrstne muzeje. Le naši »marksisti« ne priznajo  nastanek  lastne države na način, ki je priznan po celem svetu. Svet je priznal Slovenijo z uradnim datumom nastanka države 25. junij 1991. Njihove blodnje imajo drug datum.

Nagovarjanje osnovno šolskih otrok da lahko izbirajo svoj spol poljubno. Da  je družina nekaj kar je brez veze. Da jo lahko sestavljajo dva starša, istospolna,  enega ali drugega spola.  Taisti sestavljavec priročnika je obenem  glavni za ekonomsko demokracijo oziroma za uvajanje samoupravljanja  v podjetjih in upravljanje z njimi.

Premier ne zna prebrati in razumeti inflacijo.  10, 04  % inflacije prevaja in izgovarja v manj  kot deset oziroma  7, 5 %.

 

Delovanje policije je pod vsako kritiko. Tam kjer bi lahko ali bi morali reševati, se nič ne rešuje. Kriminal ki je prevelik zalogaj zanj ga zaobidejo ali spregledajo, ali celo pasivno sodelujejo z ne ukrepanjem. Od predstavitvi Šengenske meje južneje od naše pa je premešeno dokaj veliko število policistov v notranjost. In kaj delajo? »Čičajo« za vsakim vogalom in lovijo male »ribe«. Kot v najbolj mračnih časih hodijo po domovih in »zbirajo« informacije.  O čem? Ja, ali se bo kmet jutri peljal kam s traktorjem? Zakaj pa to policista zanima. Represija policije nad Slovenci. Pajdašenje s tujci, opustitev integracijske politike kot nekaj nadležnega in nepotrebnega. Izničevanje potrebe po ohranjanju jezika in na njem temelječe kulture. Še dober da ne pripeljejo še policiste iz Vučitrna.

Zunanja politika da te kap!

Kot dan nimamo te sramote  doma,  se »grande blamage« nadaljuje na zunanje političnem parketu. Premier gre na sestanek predsednikov vlad v Bruselj, malo postopa naokoli,  gleda če je kaj interesa  medijev, pa ga ni, kar na enkrat trije mikrofoni naenkrat. Dva iz RTV(eden za poročila on 13 uri drugi za  poročila ob 19 uri i n tretji iz STA) Golobje iztrebljanje se nadaljuje iz tujine  za domače potrebe.  Ob nastopu v EU parlamentu se je pripravil bolje. Da ne bo popolnoma prazna dvorana, si je kar naročil vladni »omnibus«, ki bi moral pokrivati manjkajoče »interesente« za resnico in svežino,  ki jo prinaša na primorskem rejen golob.

Tanja Fajon..

Zunanja  politična »produktivna« diskvalifikacijska  politika se je nadaljevala na črni celini, v Afriki. Subtilna in rahločutna ženska emancipirana falanga se je zapodila  v podsaharsko Afriko. Žicanje za glasove Sloveniji  za izvolitev  kot nestalno članico  v Varnostnem svetu Združenih narodov, so zaupali  damam, ki so  svobodomiselne in verjetno tudi poznavalke politike  neuvrščenih. Rezultat obiska dveh držav, Ugande in Ruande,  je ena posvojena opica, nekaj  medsebojnih selfijev, pojavljanje bujnega oprsja ene od članic delegacije v medijih, potencirana bedra in raztrgane kavbojke druge pomembne članice delegacije.  Drugi del afriške turneje pa je vezan na obisk zunanje ministrice Tanje Fajon v Adis Abebi in Nairobiju. Ministrica si je privoščila bilgatesov  supergarski slog nastopa in bila deležna začudenih pogledov delegacije gostiteljev. Da bo se tako kot je treba so pa še na domačih tleh, na Brdu priredili Afriški dan. Afrika, ki ima 54 držav, je  na tem njihovem dnevu zastopalo štiri države. Pa še to diplomati tretjega ranga.  Uspeh vreden prisilnega iztrebljanja.

Urška &Urška

Ostala diplomatska aktivnost se nanaša na drugorazredne luzerske balkanske diplomacije in njih korumpirane voditelje.  V merjenju lastne politične nesposobnosti in dezorientiranosti je v enem letu doseženo več kot preveč. Pa ne rabimo nič od tega, ker nimamo nič od tega, razen posmeha.

Čemu je podobna Slovenija po enem letu skubljenja in uničevanja vseh dobro zastavljenih  izhodišč za boljši jutri?

Oskubljeni kuri, za katero se ne zanima niti najslabši vaški petelin. Razen že prej omenjeni vsepovsod nekritično »iztrebljajoči«  golob.

Kdo si je tako močno želel to kar imamo sedaj? Normalen in pameten zagotovo ne.

Vane T. Costa

foto: ICH

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa