Evgen Tominšek prvi predsednik Občinskega odbora "društva Inštitut 1. oktober " na Polzeli.
Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaŽivljenje

Polzela: “Društvo Inštitut 1. oktober ustanovil prvi občinski odbor. V prihodnje še več in vsepovsod.”

Danes je bil  na Polzeli  ustanovljen prvi občinski odbor društva v državi. Prva faza ko je bilo potrebno s pomočjo koordinatorjev se pozicionirati po regijah, je končana.  Z današnjo ustanovitvijo gre društvo v  formiranje terenske mreže. V društvu se lahko včlanijo vsi, ki se jih problematika pokojnin dotika, zadeva ali enostavno želijo narediti več že sedaj za svojo varnejšo in  bolj svetlo prihodnost. Želeli ali ne populacija starih in starejših je najštevilčnejša v državi  z izrazito slabim socialnim, gmotnim in  družbenim statusom.  Pa so si zaslužili več, boljše življenje in človeka vredno življenje in  raven dostojanstva, ki je  temu  primerna.  Da bi se kaj premaknilo  tudi v vmesnem času, takrat ko ni shodov, je potrebna koordinacija in  delo  z ljudmi  ter  organizacijske prijeme,  ki so temu primerne.

Delovanje društva je v takšnem obdobju, ki ne more temeljiti na improvizaciji. V vmesnem času se je premikalo in premaknilo. Predsednik društva  Inštitut 1.  oktober je bil sprejet pri predsedniku vlade. Končno se je začelo zbiranje  overjenih podpisov za vložitev zakona  o pokojninah. Podpisi so potrebni, za to potrebujejo ljudi, ki bodo komunicirali in nagovarjali ljudi i jim razlagali  cilje in usmeritve društva.  Iz dneva v dan.  Vse to kaj počne društvo je legitimno. Ta legitimnost izhaja  iz povratnih informacij, ki jih  dajejo ljudje.

Pavel Rupar, predsednik “društva Inštitut 1. oktober” na državnem nivoju.

Pavel Rupar je predstavil svojo pot od ideje do začetka realizacije zastavljenih ciljev. Pot po kateri stopa in hodi društvo je strma, mukotrpna, zahteva veliko vloženega dela, znanja. Premiki so se zgodili, ljudje so se zganili.

Da ob to funkcioniralo tudi v živo na terenu in ne pretežno na družabnih omrežjih in na shodih v Ljubljani, se mora zgoditi teren. Danes je bil ustanovljen odbor na Polzeli na kateri  je za predsednika prvega odbora v državi  bil izvoljen Evgen Tominšek.  Ima ljudi, ki mu bodo pomagali pri delu. Od tam  bo nesel svojo izkušnjo ter  znanje drugam in  naprej.   V naslednjih tednih sledijo novi odbori.

Polzelski “vagon” je že vključen v kompozicijo.

Polzela je začela in se kot prvi »vagon« vključila v kompozicijo,  ki se ji reče »Društvo Inštitut 1. oktober«. Kompozicija se bo daljšala iz tedna v teden, vstopnih postaj vse več n več. Do cilja.  Cilj je boljši jutri,  pravičnejša in enakovredna obravnava vseh državljank in državljanov.   Dolgoročno.  Društvo to želi doseči za vse ki si to zaslužijo.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč