Zdravljenje COVID -19 (simbolična slika)
KomentarSlovenijaZdravje

(Komentarček) Svetovni koronski biserji »LPS-a« ali predsednika vlade ki ve vse. In, ki se ne heca!

To da je nekdo že ob rojstvu začutil ali so mu njegovi starši določili vlogo »sončnega kralja« z nakodranimi lasmi, že razumem. Razumem pa ne kako  si nekdo domišlja, da stopi ven na ulico, v eter, pred kamero in blekne.:«L’Etat  c’est moi« ali parafrazirano,  Vlada to sem jaz ter nadaljuje: «Imamo val, ki ni tako velik, val sredi poletja. To je samo dobro. Zakaj? Imamo dve naravni zdravili proti COVID-19: to sta vitamin D in sonce ter slana morska voda. »Mene mi to pomaga«(opomba avtorja). In nadaljuje: “Odlično da je val zdaj in da lahko gremo vsi na morje in se tam pozdravimo”.  »Ma je on provo«, se pravi, da je preizkusil,  je bil na Brijunih, je  supal in je zdrav  kot riba. Ma dragi premier, telesno morda, samo ideje so,  tako kot oni izraz iz  pesmi vašega sokrajana Mlakarja iz skladbe, »Monade in štroncade«(v originalu Štorije in baldorije) prav to in takšne. Kje to črpate? Ali ste en zatrapan »mulo« kot bi rekel moj prijatelj Pepi iz Bilj,  ali ste pa  Napoleona vzel preveč resno.

Če razdelamo vaše priporočilo, se pojavijo določene težave.  Bi,  glede na rast  števila okužb(trenutno aktivnih je nekaj čez 15 tisoč), morali odpreti bolnišnice na prostem z vso l0gistiko in jih pravzaprav preseliti na morje. Čigavo? Slovenska obala( 23km) bi težko absorbirala vse trenutne in bodoče okužene in obolele.  Pod nujno bi moral iti  vsaj v Zagreb. To nam je prva soseda in imajo morja ter  obale še pa še. Meddržavni sporazum o zdravljenju sedanjih in prihodnih obolelih iz Slovenije.  Pa še niso v Shengnu. Preden bi šel na POP TV(POP-Propagandna Obvestila Premierja) bi se posvetoval s svojim sokrajanom Danijelom BL(ki  je v vlogi ministra za zdravje),  da bi vsaj omenil hrvaškemu kolegu, da bomo kot Slovenija poslali veliko pacientov na »morsko in vitaminsko« zdravljenje na Hrvaško.

Tako to gre z novim premierjem. Spozna se na vse.  Samo še ena »tiskovka« manjka na kateri bo prisotne Minister za Zdravje na katerem ni načrtovana njegova izjava oziroma razlaga.

Omilitve v smislu da so njegove izjave optimistične (Beović)ne zmanjšujejo  neresnosti in škodljivost izrečenega. O odzivih v bližnji politični in geografski okolici  pa samo to,  da njegove izjave jemljejo kot mednarodni škandal.

Drugič,  spoštovani premier, če se že ne počešete zjutraj vsaj premislite kaj boste rekli vsaj za tisti dan.

Bo šlo!?

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Komentar