izobraževanjekolumnaSlovenijaŽivljenje

Kolumna živeti delovno srečo – Zaupanje osrečuje

Definicija besede »zaupanje« pravi, da zaupati pomeni verjeti, da je nekdo dober in pošten in ti ne bo škodoval, ali da je nekaj varno in zanesljivo. Ko nekaj verjamemo, smo v to prepričani in to tudi čutimo. Občutek zaupanja pa je eden izmed najmočnejših generatorjev pozitivnih hormonov in čustev in nas tako zelo osrečuje. In srečnejši smo zaupljivejši. Bolj zaupamo vase, v druge in v tok življenja na splošno.

Čeprav velikokrat slišimo trditev, da si je zaupanje potrebno zaslužiti, znanost pravi, da nas je velika večina že po naravi zaupljivih in da že od vsega začetka, torej od rojstva dalje, sočloveka načeloma smatramo za zaupanja vredno osebo. Posledično velja enako tudi za situacije v katerih se znajdemo. Ker zaupamo v ljudi, s katerimi v prostovoljni odnos vstopamo, smo večinoma prepričani in verjamemo, da se nam v odnosu ne bo zgodilo nič slabega. Da bo oseba, s katero v odnosu smo, delovala v skladu z našimi pričakovanji, v skladu z medsebojnim dogovorom. Zaupanje je tako eden najbolj pomembnih gradnikov dobrih odnosov, za katere pa je, kot vemo, pomembno pridno in konstantno skrbeti. Naše najmočnejše orodje za to je v prvi vrsti skrb zase, ki nam omogoča, da z grajenjem pozitivne miselne naravnanosti ostajamo zaupanja vredna oseba, ki jo odlikujejo lastnosti kot so odkritost in odprtost v odnosu z drugimi ter prevzemanje odgovornosti za svoja dejanja in življenje. Delovanje skozi institut zaupanja pa je še pomembnejše takrat, kadar pridemo v situacije, ko imamo občutek, da je bilo naše zaupanje zlorabljeno ali izdano.

Ob takšnih doživetjih se vedno soočimo s pestro paleto čustev, ki jih ljudje v veliki meri ne želimo izkušati – jeza, razočaranje, žalost, občutek nemoči ali strah pred izgubo so med najpogostejšimi in nas hitro potegnejo navzdol po emocionalni spirali, kar je seveda popolnoma razumljivo in naravno. Vendarle pa, če se s temi čustvi ne soočimo in ne razrešimo situacije pri sebi in z osebo, ki je v naši percepciji »vzrok« za nezaupanje, bo veliko težje splezati po emocionalni spirali navzgor in zaupanje ponovno vzpostaviti.

*vir fotografije: https://pixabay.com/photos/bridge-wooden-bridge-3708823/

 

Namreč, kjer se v odnosu pojavi nezaupanje iz kakršnegakoli razloga, in če seveda obstajata potreba in želja, da se stvari obrnejo nazaj na dobro, je pametno, da se grajenja mostu z obeh strani lotite z majhnimi koraki. Ti naj bodo dogovorjeni, konsistentni in pospremljeni z obilico medsebojnega in odkritega komuniciranja. Tako boste imeli veliko več možnosti, da z nekom ponovno vzpostavite izhodiščno visoko stopnjo zaupanja in s tem tudi ponovno dober ali pa celo še boljši odnos.

Vsekakor pa to za nikogar niso lahke ali zabavne življenjske situacije in poti. Ne doma, ne na delovnem mestu. Vsi smo že bili kdaj tam in prehodili kak dodaten kilometer ali dva izven začrtanega, da smo prišli nazaj in šli naprej. Sami ali skupaj. Pa najbrž še kdaj bomo. Nam bo pa bistveno lažje, če bomo ob tem imeli v mislih, da v tem procesu oprostiti in ponovno graditi še ne pomeni pozabiti. Prej predstavlja našo sposobnost zaupanja v to, da se v življenju lahko, kljub nenačrtovanim izzivom, bolečim trenutkom in čustveno zahtevnim obdobjem, nenehno premikamo naprej. Če si dovolimo. In to je sreča.

Avtorica prispevka: Maja Lončar, ambasadorka delovne sreče, Paleta znanj

*******************************************************************************

Petra Božič Blagajac in Maja Lončar sva svetovalki za soustvarjanje pozitivnih organizacijskih kultur in prvi mednarodno certificirani managerki delovne sreče v Sloveniji. Programe nadgradnje organizacijskih kultur in izobraževanja izvajava na osnovi najinih več kot 20-letnih izkušenj s področja komuniciranja, upravljanja rasti in razvoja ljudi ter organizacij. Sva članici globalne mreže za delovno srečo Woohoo Unlimited in ustanoviteljici slovenske Akademije za managerje delovne sreče. Sva tudi so-ustvarjalki in govorki na Global Online Happiness at Work Summit, gostujoči predavateljici na DOBA Fakulteti, Fakulteti za komercialne in poslovne vede, na Culture Management Academy v Beogradu in poljski ter angleški Akademiji za managerje delovne sreče. Prav tako sva avtorici številnih strokovnih člankov.

V Paleti znanj verjamemo, da lahko samo podjetja, ki so usmerjena na človeka, trajnostno uspevajo, se razvijajo in rastejo ter da so posledično bolj produktivna in uspešnejša. Naše poslanstvo je, da dvigujemo zavedanje o pomenu in koristih delovne sreče ter soustvarjamo srečne in pozitivne organizacijske kulture. To dosegamo s tem, da usmerjeno in strateško podpiramo zaposlovalce in zaposlene pri ustvarjanju srečnih in spodbudnih delovnih okolij; s povezovanjem raznolikega znanja s področij managementa, upravljanja človeškega kapitala, komuniciranja, mentoriranja in izobraževanja na delavnicah, predavanjih in v celostnih programih nadgradnje organizacijske kulture.

Več o nas lahko izveste na naši spletni strani, na Facebook strani, LinkedIn ter Instagram profilu.

Kontakt:

e-naslov: [email protected]

 

Mogoče vam bo všeč