Stranka Konkretno z konkretnim pomladkom in konkretno Saro Iseinoski
Slovenija

Politične stranke:«Podmladek stranke Konkretno, gre konkretno v delovanje in uspehe. Prvi »izpit« bodo skorajšnje parlamentarne volitve.«

Slovenska politika potrebuje mlade, ki niso obremenjeni s preteklostjo in se v snovanju prihodnosti ne obremenjujejo s tem kdo s kom sodeluje, ampak predvsem s tem, kdo lahko mladim zagotovi uresničevanje njihovih ciljev in varno prihodnost. Stranka Konkretno ponuja prav to, izkušene ljudi, ki se zavedajo, da brez mladih ni prihodnosti in podmladek, ki je na prihodnost pripravljen.

’’Mladi jemljemo odgovornost za prihodnost v svoje roke’’, je vodilo vodstva podmladka stranke Konkretno, ki je da današnjem Kongresu izvolil vodstvo stranke. Podmladek bo vodila Sara Iseinoski, ki verjame v uspeh ekipnega duha. Podmladek ima tudi dva podpredsednika, to sta Špela Majcen in Urh Skale. Generalni sekretar podmladka je postal Rene Dopler.

Na kongresu je mlade nagovoril predsednik stranke Konkretno Zdravko Počivalšek, ki je izpostavil, da bi cilje politike morali usmeriti predvsem v mlade, saj je od njih odvisno, kako bo naša država za videti  v prihodnosti: ‘’Nočemo pa, da se razkropite po svetu samo zato, ker vam država ni ponudila dovolj priložnosti. Zato moramo spremeniti jedro slovenske politike. Pomembno je, da se pogovarjamo o tem, kako tudi v najmanjšem naselju ustvariti pogoje, da boste lahko dobili dobro plačano službo, si ustvarili družino in razvijali svoje kariere. Odločni smo, da je za slovenski politični prostor nujen obstanek povezovalne in konkretne politike. Del tega je tudi podmladek. V stranko Konkretno smo se povezali tisti, ki na prvo mesto postavljamo rezultate. Verjamem, da tudi mladi na prvo mesto postavljate rezultate.’’

Stranka Konkretno s konkretnim podmladkom. Podmladek bo vodila, Konkretna Sara Iseinoski.

Nujno namreč je, da država ustvari takšne pogoje, kjer bodo mladi lahko uresničevali svoje ideje. Potenciali kriptovalut, konoplje in progresivnih stanovanjskih politik morajo biti bolje izkoriščeni, je nadaljevala predsednica podmladka Sara Iseinoski‘’Potenciali kriptovalut, konoplje in progresivnih stanovanjskih politik morajo biti bolje izkoriščeni. Zato kot predsednica pogumno stopam na pot, ki je težka, a pravilna. Moja odgovornost je, da skozi povezovanje ustvarim prostor, kjer bodo mladi začutili samozavest. Zato, da lahko konkretno pripomoremo k razvoju Slovenije.’’ Pa tudi sodelovanje z podmladki na slovenski politični sceni, bi dodal.

Stranka Konkretno prepoznava velik pomen mladih in si prizadeva, da se mladi najdejo v njenem programu in stranko prepoznajo kot zaveznika in varovalo za stabilnejšo prihodnost. Generalni sekretar stranke, Miha Rebolj je izpostavil, da mladi potrebujejo svoj prostor v politiki: ‘’V prvi vrsti se mi zdi pomembno, da tudi predstavniki mlajše populacije dobite svoj prostor v politiki, ki mora biti enakovreden ostalim. Pomembno se mi zdi, da začutite, da vas v politiki jemljemo resno in vas obravnavamo kot enakovrednega partnerja. Bistveno torej je, da ste ne samo vključeni, ampak tudi slišani. Da se zavedate, da vaše ideje, predloge, želje jemljemo resno, da se jih zavedamo in da delamo vse, kar je v naši moči, da vam pomagamo priti do realizacije zastavljenih ciljev.’’

Na volitvah se bo namreč odločalo ali želimo storiti korak naprej ali pa bomo energijo izgubljali za nepomembne razprtije. Zato so se v podmladku odločili, da s političnim udejstvovanjem in svežimi idejami aktivno sooblikujejo politični proces. 

Pred njimi je tudi zrelostni izpit. Izpit v katerem  morajo preizkusiti sodelovati z ostalimi podobnimi močmi v tem političnem prostoru.  Ali bo temu tako, bo vidno kmalu.

Vane T. Costa

vir in foto: Konkretno

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija