izobraževanjekolumnaSlovenijaŽivljenje

Kolumna Živeti delovno srečo – Ti si pravi talent

Koliko krat v življenju ste že slišali ta stavek? Koliko krat ste ga sami izrekli? Ne glede na to, ali je bil namenjen vam, ali komu drugemu, je to zmeraj lepo slišati. Pomeni namreč, da je nekdo opazil, da vam gre nekaj dobro od rok in vam za to izreka priznanje oziroma pohvalo. Če ste doma na štajerskem koncu, pa ta stavek pogosto pomeni ravno obratno. Uporabimo ga, ko želimo na kar najbolj prijazen način nekomu povedati, da je »pihnil mimo«. Naš kolektivni »talent« za podajo dobronamerne konstruktivne kritike pač, ki pogosto nasmeje. Pa ste se pri slišanju tega kdaj vprašali, kaj sploh so talenti in kakšno vlogo igrajo v naših življenjih? Ali ste prepričani, da svoje res poznate?

Do nedavnega sem bila tudi sama bolj ali manj prepričana, da vem in da svoje res dobro poznam. Priznam, v tematiko in vase s tega vidika se nisem nikoli posebej poglabljala. Najbrž zato, ker sem v življenju počela že precej stvari in v dvajset plus letih delala na kar nekaj delovnih mestih, ki so od mene zahtevala takšna ali drugačna znanja in spretnosti. Načeloma nekih posebnih težav z obvladovanjem tega, kar sem počela, nisem imela nikoli. Ker imam rada izzive in učenje, sem se vedno nekako znašla v večini situacij. Na srečo lahko rečem, da sem vseskozi počela nekaj, kar mi je bilo vsaj fajn in večinoma sem bila v vsem zelo dobra, v nekaterih stvareh sem celo odlična. Seveda pa so bili tudi aspekti dela, ki sem jih skozi čas opravljanja zaznavala kot zelo obremenjujoče in kot nekaj, kar mi ni ravno na kožo pisano. Vedno se mi je zdelo popolnoma normalno in sprejemljivo, da k vsakemu delu spada tudi nekaj, kar je malo majn fajn. Še zmeraj čutim, da je tako in da to ni težava. Težava pa je, ko je tega »ne fajn« več kot »fajn«. In četudi se nisem poglabljala, sem se pa velikokrat vprašala, zakaj je tako in zakaj mi je nekaj res hudo »ne-fajn«?

Odgovor na marsikaj za nazaj in najbrž tudi za naprej sem dobila nekaj mesecev nazaj, ko je Paleta znanj na prvem POK talk-u (Pogovori o pozitivni organizacijski kulturi) gostila dve krasni dami, Sergejo in Mojco, ki sta strokovnjakinji za odkrivanje, razvoj in upravljanje talentov. Pogovor je bil zelo zanimiv in je tudi meni razjasnil kak mit o tem, kaj talent sploh je in kako se z razvojem le teh krepi naš notranji občutek zadovoljstva in sreče. Zelo pomembno sporočilo je bilo, da talenta ne gre vedno enačiti z našimi spretnostmi; talent je namreč naša prirojena lastnost, ki je ne moremo pridobiti, spretnost pa tisto, kar skozi življenje načrtno razvijamo. Ni pa ravno nujno, da razvijamo tisto, za kar smo talentirani in dobri smo lahko tudi v nečem, za kar nismo talentirani, če le to razvijamo kot spretnost.

 


*vir fotografije: https://pixabay.com/photos/dandelion-multicoloured-colored-2817950/

Za naš razvoj, rast in pozitiven pogled na življenje pa je najbolj optimalno, da spoznamo, razvijamo in krepimo svoje naravne talente. Zakaj? Kot pravita strokovnjakinji, so talenti vir naših pozitivnih občutkov, so naše potrebe, naravni način razmišljanja, čutenja in vedenja. Nekaj, kar smo prinesli s sabo na svet. Tisto, kar smo v svoji osnovi, kar je v nas pozitivnega, hkrati pa je to naš naravni pogled na svet in na dogajanje okoli nas. Talenti so naše leče, skozi katere gledamo in doživljamo svet. So vse naše navade, vzorci in interakcije, ki nam dajo energijo, nas motivirajo in nam dajejo občutek, da želimo nečesa delati še več in da delamo nekaj prav. Kadar vlagamo čas in trud v nekaj, kar za nas ni naravno, se lahko razvijemo le do nekega povprečja. Kadar pa se usmerimo na razvoj tistega, kar je za nas naravno, bomo lahko veliko lažje in hitreje dosegli nivo odličnosti.

Tudi raziskave so jasno pokazale, da so ljudje, ki se usmerjajo na prepoznavo in razvoj svojih potencialov skozi svoje naravne talente, srečnejši in uspešnejši od ostalih. Če imajo možnost takšnega usmerjenega razvoja in uporabe svojih talentov tudi pri delu, so tudi do 6 krat bolj angažirani in kar s 3 krat pogosteje poročajo o visoki kakovosti življenja v primerjavi s tistimi zaposlenimi, ki te možnosti nimajo.

Ker sta v meni res vzbudili velik interes, sem se tudi jaz odzvala temu izzivu in opravila CliftonStrengths Online Talent Assessment test, ki poda odgovor na to, kateri izmed 34-ih so tvoji top talenti, tvoje super moči in kateri zate niso toliko pomembni. Nekateri rezultati so me presenetili, nekateri ne. Najpomembnejše je pa to, da so mi dali dodatno podporo in hkrati usmeritev za odločanje o tem, v kaj v prihodnje pri sebi investirati, da bom lahko pri svojem delu in v življenju še bolj cvetela. In to me osrečuje. Kaj pa vas?

 

*V kolikor vas zanima več na temo vloge talentov v naših življenjih, si lahko pogovor s strokovnjakinjama ogledate tudi na povezavi 1.POK talk- Pot do delovne sreče – Živi svoje talente!.

 

 

 

 

Avtorica prispevka: Maja Lončar, ambasadorka delovne sreče, Paleta znanj

*******************************************************************************

Petra Božič Blagajac in Maja Lončar sva svetovalki za soustvarjanje pozitivnih organizacijskih kultur in prvi mednarodno certificirani managerki delovne sreče v Sloveniji. Programe nadgradnje organizacijskih kultur in izobraževanja izvajava na osnovi najinih več kot 20-letnih izkušenj s področja komuniciranja, upravljanja rasti in razvoja ljudi ter organizacij. Sva članici globalne mreže za delovno srečo Woohoo Unlimited in ustanoviteljici slovenske Akademije za managerje delovne sreče. Sva tudi so-ustvarjalki in govorki na Global Online Happiness at Work Summit, gostujoči predavateljici na DOBA Fakulteti, Fakulteti za komercialne in poslovne vede, na Culture Management Academy v Beogradu in poljski ter angleški Akademiji za managerje delovne sreče. Prav tako sva avtorici številnih strokovnih člankov.

V Paleti znanj verjamemo, da lahko samo podjetja, ki so usmerjena na človeka, trajnostno uspevajo, se razvijajo in rastejo ter da so posledično bolj produktivna in uspešnejša. Naše poslanstvo je, da dvigujemo zavedanje o pomenu in koristih delovne sreče ter soustvarjamo srečne in pozitivne organizacijske kulture. To dosegamo s tem, da usmerjeno in strateško podpiramo zaposlovalce in zaposlene pri ustvarjanju srečnih in spodbudnih delovnih okolij; s povezovanjem raznolikega znanja s področij managementa, upravljanja človeškega kapitala, komuniciranja, mentoriranja in izobraževanja na delavnicah, predavanjih in v celostnih programih nadgradnje organizacijske kulture.

Več o nas lahko izveste na naši spletni strani, na Facebook strani, LinkedIn ter Instagram profilu.

Kontakt:

e-naslov: [email protected]

 

 

Mogoče vam bo všeč