Nekategorizirano

Kolesarite za Večer, ki je padel v kremplje rdečih prekmurskih kapitalistov, za katere mora delati tudi šef SD Dejan Židan!

Kolesarji se ne borijo za demokracijo, ampak denar! Mnogo denarja! Naslednja organizacija, ki jo razkrivamo je časopisna hiša Večer, ki je po podatkih Erarja celo izbrisana iz registra. 

Lastništvo Večer obvladuje Uroš Hakl, nečak prekmurskega tajkuna Stanka Polaniča, ki je lastnik mreže podjetij pod streho GP Pomgrad in agroživilskega holdinga Panvita. Družini Polanič in Hakl sta del zelo razvejane prekmurske tajkunske hobotnice, ki je s svojimi lovkami vse do padca vlade Marjana Šarca segala v sam državni vrh. Sicer pa so podatki ERAR-ja dovolj zgovorni.

O Urošu Haklu slovenska javnost zve leta 2011, ko je bila sprožena kazenska preiskava v povezavi z razvojnim zakonom o Pomurju, preko katerega je Andrej Horvat SD, takratni pooblaščenec predsednika vlade Boruta Pahorja, prijel se ga je tudi nadimek “gubernator Prekmurja,” povsem klientelistično razdelil kar velik del od 272 milijonov evrov, koliko je bilo namenjeno za razvojno pomoč propadkemu pomurskemu gospodarstvu. Sodna preiskava leta 2015 je zajela sedem oseb, ujetih s prsti v marmeladi in sicer Andreja Horvata, Uroša Hakla, solastnika agencije Pristop Andreja Drapala, direktorja podjetja Oikosa Jurija Kobala, direktorja socialnega podjetja Pribinovina Gorana Miloševića in nekdanjega namestnika direktorja vladne službe za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Igorja Strmšnika, osumljenih, da so se okoristuli z dobrim milijinom evrov davkoplačevalskega denarja.

Lastniški prevzem časopisne hiše Večer s strani Uroša Hakla in Saše Todorovića, kupnina je bila milijon evrov, poraja obilo vprašanj. Mu je, Urošu Haklu namreč, potreben kapital za prevzem “posodil” stric Stanko Polanič? Na nekaj takega opozarja tudi lastniška shema: V Uroš Hakl obvladuje 40 odstotkov Večera, skupaj z očetom Borisom, lastnikom podjetja Hakl & Hakl d.o.o., ki ima v lasti 19,9 odstotkov Večera in je lastnik Zavoda PISK, Maribor, Vestnik oziroma Podjetje za informiranje Murska Sobota d.o.o. pa je pred kratkim prodal proslulemu medijskemu tajkunu Martinu Odlazku.

GOSPODJE SO VELIKI POSLOVNEŽI, KI DELAJO BIZNIS OČITNO SAMO ŠE Z DRŽAVO. PLAČUJEMO PA VSE TE POSLE MI, DAVKOPLAČEVALCI!

VIR: https://erar.si/prejemnik/20311885/#transakcije

VIR: https://erar.si/prejemnik/24826766/#transakcije

VIR: https://erar.si/prejemnik/50611631/#transakcije

Polanič, ki sicer obvladuje vrsto podjetij, preko družine Hakl obvladuje tudi medije v severovzhodni Sloveniji. Poleg tega je Uroš Hakl preko Večera kupil blagovne znamke propadlega podjetja Delo Revije. Večer je tako pridobil blagovne znamke kot so Jana, Lady, Obrazi, Stop, Smrklja, Naša žena, Kih, Radar, Eva, Rože in vrt ter znani prireditvi Viktorji in Slovenka leta.

Najavljamo tudi objavo seznama vseh družb Pomgrad z njihovimi prejemki državnega denarja. Pomgrad je podjetje, ki preko svojega bivšega zaposlenega Dejana Židana prejema več stomilijonska nakazila davkoplačevalskega denarja. 

Mogoče vam bo všeč