Nekategorizirano

Ko islamski ekstremisti terorizirajo Evropo, evroposlanka Tanja Fajon poziva k potrpežljivosti in prižiganju sveč!

Po poročanju hesenskega deželnega radia, naj bi neznanci v četrtek streljali na tovornjake z mostu na avtocesti A7 blizu Eichenzella (Fulda). Zadeli so 37 letnega voznika tovornjaka, ta je, čeprav hudo poškodovan po glavi, le uspel svoj tovornjak varno pripeljati na počivališče. 

Odpeljali so ga v bolnišnico.kjer je bil operiran in ni več v življenjski nevarnosti. Po navedbah policije in državnega tožilstva še vedno ni jasno, kakšna vrsta orožja je bila uporabljena.

Državna tožilka dr. Christine Seban je povedala, da ima sprednje steklo strelno luknjo, podrobnejših podrobnosti pa ni navedla. Po dosedenjih ugotovitvah  preiskave so neznanci v četrtek stali na mostu, ki prečka A7, od koder naj bi streljali na tovornjake. Zaradi iskanja forenzičnih dokazov je bila v petek avtocesta dobre pol ure zaprta v obe smeri. Za strelci zaenkrat ni bilo sledu, policija pa je pozvala morebitne očividce, da jim pomagajo z iskanjem sumljivih oseb. 

Na nemških socialnih omrežjih so se namreč pojavila ugibanja ali so morda napadi na tovornjake povezani z islamski ekstremisti. V to smer je preiskave usmerilo tudi deželno tožilstvo.

Ko islamski ekstremisti terorizirajo Evropo, evroposlanka Tanja Fajon poziva k potrpežljivosti in prižiganju sveč!

Čeprav je v zadnjem letu eskaliral islamski terorizem, ko v Londonu radikalizirani islamski skrajneži obglavljaj ljudi, ko se nekj podobnega dogajalo v Parizu in Berlinu, ko je z vso krutostjo po Dunanju pobijal islamski skrajnež, pa predsednica SD in evropska poslanka Tanja Fajon Evropo poziva k strpnosti, prižiganju sveč.

Ona pa bi se še naprej borila za svet, kjer lahko ljudje izvajajo svoje religije, ne da bi se skrbeli, da jih bodo ustrelili. Po svoje s tem pljune v lastno skledo, ker ne dvomi, da je uspešna vključitev migrantov v države EU, v evropsko družbo, naš skupni cilj, s čimer je na spletu sprožila pravcati vihar odzivov.  

Kakšen je občutek,ko se zaveš da si sokriv vsakega napada,in imaš krvave roke kot storilci…pomoč pri storitvi kaznivega dejanja je kaznivo…in to ste storili vi,vaša stranka,NVO in drugi levo usmerjene stranke…

— Ivan (@ivanvaupotic) November 3, 2020

Mogoče vam bo všeč