Nekategorizirano

Knjige, dobre knjige, najboljše knjige vsepovsod

Slovenski knjižni sejem v Cankarjevem domu v Ljubljani je zdaj že zelo ukoreninjena prireditev v slovenskem prostoru. Letošnji je že triintrideseti po vrsti in traja od srede, 22.11., do nedelje, 26.11.2017. Sam kot založnik in avtor sodelujem na bazarju malih založnikov. V naslednjih dneh do nedelje bom skušal dnevno na kratko poročati o tem dogodku in o dogajanjih vsakega dne.

Že prvi vtis današnjega dne (sreda, 22.11.2017) je spodbuden, saj je obiskovalcev in kupcev več, kot jih je bilo na isti dan pred letom dni. Videti je, da je Slovenija ponovno gospodarsko močnejša, da je več delovnih mest in da imajo zato ljudje več sredstev tudi za nakup knjige, torej duhovne hrane, in ne le za mleko in kruh.

Na sejmu razstavlja svoje knjige in s knjigami povezane izdelke okrog 110 razstavljalcev. Ob tem se je in se bo na 7 prizoriščih odvilo preko 260 dogodkov, predvsem so to razne okrogle mize, predstavitve knjižnih novosti in predstave za najmlajše bralce. V fokusu sejma so še tri nemško govoreče države: Avstrija, Nemčija in Švica. Tudi tukaj so predstavitve njihove založniške dejavnosti in politike izdajanja knjig ter kako spodbujajo branje.

Sejem je odprt vsak dan od 9:00 do 20:00 ure, v petek in soboto imamo »nočni šiht« do 22:00 ure, zato pa v nedeljo zaključimo že ob 18:00 uri. Vsekakor si morate vzeti čas in pregledati vse tri etaže preddverja Cankarjevega doma V Ljubljani. Našli boste veliko zanimivega, čeprav ni nujno, da kupite kakšno knjigo. A moje izkušnje kažejo, da vas bo slej ko prej vsaj ena tako »zagrabila«, da jo boste nujno morali imeti.

 

Pripravil Andy

Mogoče vam bo všeč