Nekategorizirano

Knjige, dobre knjige, najboljše knjige – tretji dan

Petek je prvi dan, ko je slovenski knjižni sejem odprt do 22.ure. Tudi v soboto bo tako. Kakor oba prejšnja, je tudi ta dan ponudil obilje dogodkov. Napovedanih je bilo skoraj sedemdeset, vendar posamezni razstavljalci na svojih stojnicah prav tako pripravijo svoje. Sam sejem vidim s stojnice na Bazarju malih založnikov v drugem preddverju Cankarjevega doma in nikakor ne morem obiskati prav vseh. Občasno pa kakšen dogodek »pride« do mene.

Čebelica Sivka, ki je delila propagandni material in je bila med otroškimi obiskovalci pravi hit.

Čebelica Sivka je namreč vabila na predstavitev Čebelarskega muzeja iz Radovljice in Čebelarskega centra Gorenjske, ki je bila povezana z animacijami in otroškimi delavnicami. Vsekakor je pomembno, da otroke spoznamo z vlogo čebel v naravnem okolju in koliko prispevajo k dvigu zavesti o varovanju okolja.

V dopoldanskem času je tako znova pravi otroški živžav, saj so bili mladi obiskovalci vseh starosti, prav od otroškega vrtca naprej, na vseh teh delavnicah. Jasno je tudi, da so otroci »najboljši« kupci knjig. Mogoče so tudi najbolj množični bralci literature. Upam le, da jih v branje uvajajo skozi igro in zanimivo učenje. V kolikor je tukaj storjena napaka, bodo šole vzgojile le upornike, ki ne želijo brati. Na eni izmed delavnic je bilo rečeno:

»Kako lahko otroke naučimo zdravo razmišljati?«

Odgovor je bil:

»Tako, da berejo pravljice!«

Sledilo je vprašanje:

»Kako jih lahko naučimo razmišljati še bolje?«

»Tako, da berejo še več pravljic!« je bil odgovor.

Bazar malih založnikov v drugem preddverju

 

Pripravil Andy

Mogoče vam bo všeč