Nekategorizirano

Kljub povečanemu številu okuženih s Covid 19 so vse dejavnosti v soboški bolnišnici še neokrnjene

Vse dejavnosti v Splošni bolnišnici Murska Sobota kljub izrednim organizacijskim zahtevam za zdaj potekajo neokrnjeno. V zadnjih dveh tednih so potrdili okužbo z novim koronavirusom pri petih zdravstvenih delavcih, ob vseh stikih pa so ustrezno ravnali, tako da se okužba zaenkrat ni širila. Vsi okuženi so brez večjih zdravstvenih težav.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota imajo za bolnike s covidom pripravljenih 15 postelj za neintenzivno nego, vendar lahko zaradi resnosti obolenj in okužb med zaposlenimi trenutno uporabljajo samo 12 teh postelj. Trenutno jih je zasedenih 9. Poleg teh pa imajo še 3 postelje za intenzivno zdravljenje. V skladu z navodili Ministrstva za zdravje poleg bolnikov iz regije sprejemajo tudi bolnike iz drugih delov Slovenije.

Bolnišnica sprejema vse bolnike iz domov starejših občanov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje.

SB Murska Sobota je imenovana za bolnišnico drugega reda, kar pomeni, da je zadolžena za akutno bolnišnično zdravljenje bolnikov s covidom-19.

Po odločitvi, sprejeti na Ministrstvu za zdravje, da proste postelje ohranijo za akutno bolne, torej bolnike, ki potrebujejo zdravljenje in da se upošteva načrt, po katerem okužene stanovalce domov za ostarele začasno premestijo v tiste bolnišnice po Sloveniji, ki so opredeljene kot negovalne bolnišnice za okužene, so pred dnevi tri varovance soboškega Centra za starejše, ki je enota Doma starejših Rakičan, premestili v bolnišnico v Novo Gorico.

Kljub temu so prvotno ponudili možnost, da dokler bodo imeli proste zmogljivosti, bodo sprejemali tudi bolnike z okužbo, ki potrebujejo le nego. Vendar so bile razpoložljive postelje prehitro napolnjene z bolnimi pozitivnimi pacienti.

Vse paciente in druge obiskovalce vodstvo soboške bolnišnice znova naproša, da dosledno izvajajo vse ukrepe in da upoštevajo navodila bolnišnice ter striktno upoštevajo vse preventivne ukrepe.

Mogoče vam bo všeč