Nekategorizirano

Kitajska je izsiljevala ves svet pri dobavah zaščitnih mask in druge zaščitne opreme!

“Kitajska je izsiljevalsko oguljofala ves svet, da bi na mednarodnih trgih pokupila vsa zaščitna in medicinska sredstva,” je med drugim zapisano v štiri strani dolgem zaupnem poročilu Ameriškega ministrstva za domovinsko varnost DHS. Kitajske komunistične oblasti na čelu Xio Jinpingom so še v začetku januaja 2020 svet skušale prepričati, da ni nikakršne nevarnosti pred virusom Covid 19. V tem času so Kitajci po svetu intenzivno kupovali zaščitna sredstva, sami pa povsem omejili izvoz medicinske opreme, poleg tega pa je Peking z zamudo objavljal podatke o blagovni menjavi.

				Mike Pompeo			Mike Pompeo

V današnjem Bildu, z več kot 3 milijone naklade najbolj tiražnem nemškem časopisu, so posebno pozornost namenili veliki kitajski prevari, pri čemer se sklicujejo na vsebino poročila Ameriškega ministrstva za nacionalno varnost. Kitajci so svetu zamolčali izbruh epidemije novega koronavirusa in v tem času intenzivno nakupovali zaščitne maske in drugo medicinsko opremo za spopad s Covid 19. S tem, ko je Xi Jinping svet zavajal z resnico o Covid 19, si je Kitajska pridobila pomembno globalno prednost, saj je z intenzivnim nakupovanjem ves preostali svet ostal brez ustrezne zaščitne opreme.

Kitajski režim je ukazal vsem proizvajalcem in izvoznikom, da sleherna zaščitna maska, rokavice in kirurške obleke ter drugi pripomočki, potrebni za boj proti koroni, niso zapustili države. Kitajske zdravnike, ki so želeli opozoriti na dejanski obseg epidemije Covid 19, so oblasti preprosto utišale, tudi z aretacijmi. Posledice so bile kmalu vidne na globalni ravni, Italija je bila prva žrtev kitajskega izsiljevanja.

Na zaupno poročilo DHS se je odzval ameriški zunanji minister Mike Pompeo in v nedeljo ostro napadel Peking. “Obstajajo “prepričljivi dokazi”, da novi patogeni virus prihaja iz laboratorija v kitajskem mestu Wuhan,” je Pompeo v nedeljo povedal televizijski hiši ABC. Nekdanji direktor CIA sicer ni navedel, da je bil virus naklepno izpuščen iz laboratorijev v Wuhanu.

Pompeo je še dejal, da so virusi iz kitajskih laboratorijev v preteklosti že večkrat ogrozili svet. Kitajska je znana po tem, da “okužuje svet in vodi manjvredne laboratorije.” Peking je obtožil “komunistično dezinformacijsko kampanjo” v zvezi s koronsko krizo. Dokaz zato Pompeo vidi tudi v tem, da  Kitajska še danes blokira sodelovanje zahodnih strokovnjakov v preiskavi o koronavirusu. Ameriški predsednik Donald Trump je celo kitajske komunistične oblasti obtožil, da je bil virus na inštitutu za virologijo v Wuhanu namerno ustvarjen.

Mogoče vam bo všeč