Nekategorizirano

Kit, dolg najmanj 15 metrov, straši kopalce na Jadranu

Kita, dolgega najmanj 15 metrov, so opazili v zalivu Omišalj na Krku. Med glisiranjem z jet skijem ga je  opazil ga je  Josip Đurić (27) s Krka. Pravi, da se ga je prestrašil.

“Vsedel sem se na komaj popravljen jet ski in odšel na morje. V nekem trenutku sem zaslišal nek top udarec. Pomislil sem, da je zopet na jet skiju kaj narobe. Ko sem se obrnil, sem opazil ogromnega kita, kako brizga vodo. Zavil sem naravnost proti njemu in se mu počasi približal. Skoraj sva trčila. Dva ali trikrat se je še potapli  morje, nato pa le izginil. Moram reči, da me je dobro prestrašil,” je za 24sata.hr povedal Josip Đurić (27) iz Krka, ki je v sredo pri Omišlju doživel bližnje  srečanje s 15-metrsko pošastjo.

Kit je bil od obale oddaljen vsega 50 metrov, od Jožefa le nekaj metrov. V torek je v Velebitskem kanalu ekipi iz inštituta Modri ​​svet uspelo posneti 15-metrsko pošast.

“Kit se je pojavil na samem robu bližajoče se nevihte in po nekaj vzponih se je z nevihto potopil. Naslednjo minuto sva sledila stopinjam vetra s strelo, vetrom in dežjem, spraševala se, ali je vredno! Verjemite, nama je bilo vseeno, a bilo je vredno,” napovedali so iz zavoda.

Mogoče vam bo všeč