Nekategorizirano

KIM JONG UN VEČA JEDRSKO MOČ

Severna Koreja nadaljuje delo v jedrski nuklearni kljub svarilom, ki jih je prejela s strani Združenih držav Amerike. Satelitska slika posneta marca, kaže na aktivnost v Pyongsan Uranium Concentrate Plant, kjer Severna Koreja pridobiva uranov oksid, enega izmed gradnikov nuklearnega goriva.

NBC News pravi, da slika prikazuje cisterne, polne kemijskih odpadkov in tako tekoče kot trde izmečke. Ta slika je prav tako del večjega poročila, ki bo izšlo naslednji mesec in bo med drugim prikazovalo tudi novo delo na območju elektrarne. 

Poročilo sestavljata Joseph S. Bermudez Jr., ki je eden izmed vrhovnih slikovnih analistov Centra za strateške in internacionalne študije-CSIS in Victor Cha, bivši korejski svetovalec predsedniku George W. Bush-u.

»Elektrarna je kritičnega pomena za vodilne sile Severne Koreje in ima osrednji pomen v nuklearnih raziskavah ter razvoju orožja, kar je potrjeno z dejstvom, da je vse od leta 2003, ko je bila ustanovljena, prejemala delavsko in finančno okrepitev za vzdrževanje in modernizacijo,« se glasi poročilo. Cha je za NBC News dejal, da neprenehno delo v jedrski elektrarni kaže na ”neusmiljen napor” Severne Koreje, da bi ”povečala svoje jedrske zmožnost”, navkljub trem srečanjem in enim diplomatskim pogajanjem, ki jih je organiziral ameriški predsednik Donald Trump.

Osrednji medij Severne Koreje je prav tako poročal, da so bili nuklearni programi osrednja tema pogovora med diktatorjem Kim Jong Un-om in njegovim vojaškim osebjem.

»Pogovor se je začel z razglabljanjem novih pravil za nadaljen razvoj vojaških jedrskih zmožnosti in postavljanjem korejske vojske v stanje pripravljenosti,« piše korejski časnik Korean Central News.

Kim Jong Un je bil prav tako nedavno osrednja tema naslovov najrazličnejših medijev, ko je nepričakovano izginil iz javnega pogleda za več tednov in razširile so se govorice o pešanju njegovega zdravja.

Pripravil NAJ (povzeto po Fox News)

Mogoče vam bo všeč