Nekategorizirano

Kim Jong-un del oblasti prepušča sestri?!

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un je domnevno del svojih pooblastil izročil svoji sestri Kim Jo-jong, poročajo južnokorejske obveščevalne službe, piše CNN. Južnokorejska nacionalna obveščevalna služba je dejala, da je Kim Jo-jong na drugem mestu v ukazni vrstici, vendar to ne pomeni, da Kim Jong-un ni več vrhovni organ.

Še vedno ima “absolutno moč.” Kim Yong-un ni samo razširila pristojnosti svoje sestre, ampak so nekateri drugi visoki vladni uradniki in vladajoča Laburistična stranka dobili več moči kot del programa pomoči vrhovnega vladarja. Kim Jong-un je bil na oblasti skoraj devet let. Južnokorejske službe trdijo, da prenos pooblastil nima nobene zveze z zdravstvenim stanjem Kim Jong-una.

Kim Jong-un naj bi imel izredno tesne odnose s svojo sestro, s katero je v 90. letih šolanja obiskal šolo v Švici, danes pa skupaj delata drug ob drugem v skrivno zakrnjeni severnokorejski državno-strankarski hierarhiji. Velja tudi za najmlajšo od Kimovih sedmih bratov. In čeprav je veliko bratov in sester dejansko polbrat in polsestra, ker je Kim Jong-il imel štiri žene, sta Kim Jo-jong in Kim Jong-un polbrat.

Mogoče vam bo všeč