Nekategorizirano

Kdo je glasoval proti in kdo za odstavitev generalnega direktorja RTV?

Igor Kadunc ostaja generalni direktor RTV Slovenija, pa čeprav bi že dolgo tega moral iti. RTV Slovenija namreč tone v rdeče številke

Programski svet RTV Slovenija je že drugič zavrnil pobudo za predčasno razrešitev generalnega direktorja Igorja Kadunca. Za razrešitev je glasovalo 14 od 29 programskih svetnikov, kar pomeni, da je za Kadunčevo razrešitev zmanjkal en glas. Proti je bilo devet svetnikov, vzdržanih pa šest.
Igorja Kadunca, generalnega direktorja RTV Slovenija, je na ponedeljkovem glasovanju pred razrešitvijo rešila, kot piše Požareport, ljubljanska klika SMC. Potrebni 15. glas je namreč tik pred zdajci umaknil Rok Hodej in se razglasil za vzdržanega. To je je nekdanji študentski funkcionar, član kabineta nekdanjega predsednika SMC-jevske vlade Mira Cerarja, kjer je blestel z aferami in blokiranimi bančnimi računi, predvsem pa je prijatelj Nejca Brezovarja, tistega “vidnega člana SMC”, ki je pred dnevi brutalno izdal SMC-jevskega ministra za javno upravo Boštjana Koritnika.
Po informacijah Požareporta naj bi se Hodej in prvak SMC Zdravko Počivalšek po nerazrešitvi Kadunca že pogovarjala. Hodej naj bi se kakor pokesal in obljubil Počivalšku, da bo aprila prihodnje leto, ko bo programski svet RTV izbiral novega generalnega direktorja RTV (takrat namreč Kaduncu poteče mandat), glasoval tako, kot bo treba.
KDO JE GLASOVAL PROTI IN KDO ZA: 

Mogoče vam bo všeč