Nekategorizirano

Kazenska ovadba zoper poslanca DZ Škoberneta SD in Kordiša ZL

Torkova akcija poslancev DZ, Jana Škoberneta (SD) in Mihe Kordiša (Levica), ko sta se odpravila v azilni dom in nezakonitega migranta Ahmada Shamieha odpeljala v Državni zbor, da bi ga “zaščitila” pred deportacijo, v ozadju te “humane” akcije je le nabiranje poceni političnih točk, je po četrtkovem posipavanju s pepelom predsednika vlade Mira Cerarja, doživela tudi prve reakcije. Policiaj je pričela z zbiranjem informacij, s katerimi bi utemeljili sum, da je  dvojec Škoberne/Kordiš storil  kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. 

Korak dlje od Policije, ki šele zbira prve informacije, je šel Mihael Letonje, predsednik Slovenske narodne zveze pri SLS, ki je na Generalno policijsko upravo in Generalno državno tožilstvo vložil kazensko ovadbo zoper Škoberneta in Kordiša.

»Dejanje poslanca Jana Škoberneta in Mihe Kordiša je nedopustno in pokazatelj, v kakšni državi živimo«, je dejal predsednik SNZ pri SLS Mihael Letonje in dodal, da obstaja utemeljen dvom, ali je v naši državi sploh še varno. Vsekakor sta poslanca zlorabila svoj položaj in le upamo lahko, da bodo pristojni organi na njuno hudo kršitev  reagirali tako hitro, kot so v torek, da je bila odložena deportacija Ahmeda Šameja. »Prav tako je nerazumljivo, kako je lahko predsednik Državnega zbora RS dr. Milan Brglez podprl tovrstno nezakonito akcijo dveh pozornosti lačnih poslancev, ki sta s svojim dejanjem slovenskim državljankam in državljanom pokazala, da so v lastni državi drugorazredni in da se za njihove pravice s takšno vnemo ni vredno boriti,« je bil jasen Letonje in zaključil, da če je le kanček morale, etike in spoštovanja slovenskega naroda v teh dveh poslancih, ki se popolnoma norčujeta iz pravne države in veljavnosti ter izvršljivosti sodnih odločb, naj poslanca nemudoma odstopita.

“Ta dva poslanca DZ, ki doslej v svojem življenju še nista storila nič oprijemljivega oziroma koristnega, morata odgovarjati za svoja dejanja, s katerimi sta rušila temelje pravne države,” pravi Letonje.

Mogoče vam bo všeč