Nekategorizirano

Kazenska ovadba vložena, državna sekretarka Olga Belec v protitožbo, bo Bratuškova “žrtvovala” svojo prijateljico!?

Z vlado Marjana Šarca nam Slovenkam in Slovencem sploh ni “dolgčas,” kajti vsake toliko časa iz ministrskih kabinetov sami “postrežejo” s kakšnim škandalom ali afero. Migranti, 2-TIR, Karavanški predor, katastrofalne razmere v slovenskem zdravstvu, škandalozno stanje slovenske vojske, levičarska gonja proti financiranju zasebnih šol, je le nekaj “mastnih kosti,” ki jih zadnje obdobje gloda slovensko volilno telo. Seveda, če ima ob nadvse zanimivih in napetih turških nadaljevankah za kaj takega sploh čas. 

							 

Velik korak za Olgo Belec in majhen za Slovence za mejo

Sploh je slovensko volilno telo velik ljubitelj “žajfanc,” kar se po svoje pokaže tudi na volitvah, kjer znova in znova glasujejo za obraze v “milnih mehurčkih!” Med obraze v “milnih mehurčkih” sodi tudi trenutna državna sekretarka za Slovence za mejo Olga Belec. Njena edina referenca pri imenovanju je prijateljstvo z Alenko Bratušek, kajti na listi njene stranke je Belčeva kandidirala na vseh možnih volitvah, od lokalnih v Murski Soboti, pa do letošnjih evropskih volitev. Velik korak za Belčevo, majhen za Slovence za mejo, ko dobijo za državno sekretarko nekoga, ki je prehodil pot od  medicinske sestre, receptorke, animatorke, gostilničarke in direktorice soboškega Hotela Diana do državne sekretarke. 

https://vfokusu.com/post/420872/bog-pomagaj-slovencem-za-mejo-in-po-svetu-ko-bo-zanje-skrbel-dvojec-cesnikbelec

Prevzem funkcije državne sekretarke je od Belčeve zahteval tudi, da se znebi lastništva družbe Hotel Diana d.o.o., ki je upravljajo s soboškim hotelom Diana, ta pa je v lasti ljubljanske Heta Asset Resolution, slabe banke nekdanjega Hypo leasinga. “Žrtev” je našla v velenjski podjetnici Jasni Klepec, s katero sta se hitro dogovorili o nakupu družbe Hotel Diana d.o.o. Do podpisa kupoprodajne pogodbe je v pogajanjih Klepčeva znižala kupnino iz 100 na 80 tisoč evrov in ji na sam predbožični dan decembra 2018 pred odhodom k notarju izroćila 50 tisoč evrov kupnine na roke, da jih ne bo treba prijaviti dacarjem, je bil argument Belčeve.

Celotno zgodbo si lahko preberete na pričujoči povezavi: 

https://vfokusu.com/post/486179/ekskluzivno-je-drzavna-sekretarka-olga-belec-furs-u-prijavila-50-tisoc-eur-na-roko-dobljene-kupnine-za-diano-doo

Okostnjaki iz časov direktorovanja Belčeve so kar sami padali iz omar, zato se je Jasna Klepec odločila, da proti državni sekretarki Olgi Belec vloži kazensko ovadbo. Pred dnevi jo je prejel sektor Kriminalistične policije PU Murska Sobota, pred tem pa je Klepčeva vložila tudi tožbo za razveljavitev pogodbe, ker naj bi ji bila Belčeva pred prodajo zamolčala nekatere ključne informacije glede obveznosti družbe do delavcev, med drugim za 5514 presežnih ur, ki jih dolguje zaposlenih, v poslovni bilanci podjetja pa niso bile zavedene. V kazenski ovadbi je podrobno opisano, kako je Belčeva na roke prejela 50 tisoč evrov, ki jih je Klepčevi zagotovil podjetnik Matej Hofinger in v ta namen dvignjenih z računa velenjskega družbe Mantra v lasti hčerke Tee Hofinger. 

Jasna Klepec, lastnica družbe Hotel  Diana d.o.o.

Belčeva s protitožbo in z grožnjo vsem, ki o tem pišemo

Afera je v zadnjih dneh dobila kar nekaj prostora tudi v osrednjih slovenskih medijih. Belčeva je sprva le s sporočilom za javnost vsebino kazenske ovadbe označila za izmišljotino, Klepčevo pa obtožila, da ji še ni do konca plačala kupnino. “”Da me bo poskušala uničiti, mi je napovedala že takrat. To zdaj očitno tudi poskuša,” je med drugim zapisala Belčeva, ki je sodnim potom proti Klepčevi vložila izvržbo zaradi neplačila celotne kupnine. Belčevi so to soboto namenili daljši “samoizpovedni” intervju, v katerem je povedala, da je proti Klepčevi vložila ovadbo, pripravlja pa tudi tožbo zaradi blatenja njenega imena.

https://sobotainfo.com/novica/lokalno/odziv-olge-belec-podala-sem-ovadbo-pripravljamo-pa-tudi-tozbo-zaradi-blatenja-imena

“Jaz imam čisto vest, vedno sem poslovala transparentno. Odločno in kategorično zanikam vse obtožbe, zato sem tudi pidala ovadbo zoper krivo ovadbo. V naslednjih dneh se bo nekdo ukvarjali s tem in potem bodo šteli dokazi in ne več ‘baba čula, baba rekla’. Pripravljamo pa tudi tožbo za blatenje in žaljive obsodbe. Dolgo sem bila tiho, zadnji dogodki pa so sodu izbili dno,” je za spletni portal Sobotainfo povedala Olga Belec.

Kaj bodo storili kriminalisti, na mizi imajo kazensko ovadbo Jasne Klepec proti Olgi Belec, pa tudi Belčevo ovadbo naj bi imeli na mizi?

Nas pa bolj zanima reakcija strankarske šefice in Belčeve prijateljice Alenke Bratušek. Bo čakala razplet kriminalistične preiskavem ali paprtijateljici svetovala odstop iz higienskih razlogov. Lahko pa jo prehiti Šarec, ki ima že sedaj dovolj in več kot preveč afer in škandalov na premierski mizi?!

Mogoče vam bo všeč