Nekategorizirano

Kandidatna lista SDS za volitve v Državni zbor RS 2018

Svet Slovenske demokratske stranke je v ponedeljek, 23. aprila, na tajnem glasovanju potrdil kandidatne liste za poslanke in poslance v vseh osmih volilnih enotah. Na listi SDS je 88 posameznikov in posameznic od sicer evidentiranih preko 200 kandidatov in kandidatk. Na listi je 39 žensk. 11 kandidatov je mlajših od 35 let, najmlajši kandidat pa je rojen leta 1996. Po izobrazbeni strukturi lista SDS ponuja 4 doktorje znanosti in 13 magistrov znanosti. Veseli smo, da so na kandidatni listi vsi poslanke in poslanci, ki so tudi v iztekajočem se mandatu kompetentno ter v korist in blaginjo vseh državljank in državljanov opravljali zaupano jim nalogo.

Kandidatke in kandidate SDS druži prizadevanje za skupno dobro, za blaginjo in varnost slovenskih državljanov. Slovenske države brez slovenskega naroda ni, zato bodo slovenska tradicija, jezik in kultura vedno v središču naših programov. Odpravili bomo “prvorazrednost”, povsod uvedli enaka merila za vse ter odpravili neupravičene privilegije lažnih elit. Slovenijo bomo decentralizirali, okrepili lokalno samoupravo ter pomagali razvojno ogroženim regijam, mestom in občinam. Slovenec bo enakopraven ter enakovreden drugim Evropejcem po znanju, vrednotah, veščinah in zaslužku.

Seznam kandidatk in kandidatov za poslance in poslanke na listi SDS najdete tukaj. Vsi skupaj se bodo javnosti predstavili na konvenciji Slovenske demokratske stranke 11. maja v Celju.

Mogoče vam bo všeč