Nekategorizirano

Kandidat za EU poslanca Davorin Kopše v Celju. Prijetno s koristnim.

Knežje mesto je bilo včeraj polno veselih ljudi in ljudi,  ki so se prišli sprostiti, poveseliti obenem ne pozabiti da bo kmalu potrebno opraviti resno vlogo in odločati o naši usodi v Evropski uniji ter s kom in kako bomo živeli.

 

Davorin Kopše se je rodil 8. novembra 1963 na Ptuju. Leta 1999 je zaključil višješolski program na Fakulteti za upravo v Ljubljani, pet let kasneje pa še visokošolski program. Leta 2007 je na Fakulteti za management v Kopru zaključil še prvostopenjski univerzitetni študijski program. Svojo poklicno kariero je začel v ONZ, nato pa jo nadaljeval v Slovenski vojski kot poveljnik učnega voda. Aprila 2006 se je vrnil z mirovne misije »Althea« v BiH, kjer je bil vodja skupine. Vse do upokojitve je opravljal različne funkcije v poveljstvih enot Slovenske vojske, nazadnje kot načelnik obveščevalno varnostnega sektorja.

Njegov program in pristop pri delu ob morebitni izvolitvi za poslanca v Evropski parlament  glede na profil in izkušnje bo skoncentrirano na področje varnosti in izboljšanja  statusa invalidov. Teh je v različnih skupinah po različnih stopnjah invalidnosti več kot 85 milijonov. Osnovna stvar kar se želi s tem vprašanjem potencirati, je to da se tem skupinam omogoči enaka možnost do dela in virov zaslužka in na nek način čim bolj samostojni status pri svojem obstoju.

Hoteli ali ne je varnost zelo zelo v ospredju. Sam Davorin Kopše pove: « da če hočeš kaj spremeniti na katerem koli področju, moraš imeti aktiven odnos do vprašanja,  posebej če je varnost lastnih državljanov ogrožena na primarni ravni, tukaj vsaj jaz,  ne morem sedeti križem rok«. Čas  ki ga je prebil danes v Celju bo zagotovo prispeval k dvigu njegove prepoznavnosti pa tudi stališč, ki jih zastopa po prej omenjenih področjih njegovega tudi siceršnjega delovanja.

Srečanje z volivci je stalnica v teh dneh. Veliko tega bo ostalo za kasneje ko bo potrebno tudi za doma urediti. Vse kar je v teh dneh narejeno bo doživelo svoj epilog v  neki obliki satisfakcije tudi na domačem političnem parketu.

Vane K. Tegov 

Mogoče vam bo všeč