Nekategorizirano

Kamnica je dobila novo košarkarsko igrišče

V Kamnici, naselju v Mestni občini Maribor, katera je tudi najstarejša vas v okolici Maribora, je danes potekalo prijetno druženje ob kostanju, golažu in otvoritvi novega košarkarskega igrišča, ki so ga tako rekoč postavili krajani sami.

Krajevna skupnost Kamnica je bila vedno tista skupnost, ki je skrbela za razvoj kraja, ne glede na podporo občine, so poudarili krajani. Današnjega dogodka pa se je udeležil tudi kandidat za župana Franc Kangler in poudaril pomen sodelovanja. V njegovem mandatu je bila v Kamnici zgrajena večnamenska dvorana, kjer je bivanje našla tudi knjižnica, zdravstveni dom, bife in kulturna dvorana, ter seveda cesta, ki Kamnico povezuje z Rošpohom in Kungoto.
Predsednik KS Kamnica Simon Hauptman je poudaril, da se je v štirih letih v Kamnici naredilo marsikaj in da si iskreno želijo, da v Mariboru na občini zapiha nov veter. Saj krajani vedno stopijo skupaj, tudi takrat, ko so na občini želeli prevzeti kulturno dvorano Kamnica, pa so jo Kamničani ubranili. Zato je pomen z občino še kako pomemben. Seveda so tudi prireditve, tiste, ki Kamnico vedno naredijo družabno.
Simon Hauptman: Vedno smo delali s srcem za Kamnico

Predsednik KS Kamnica je tudi poudaril, da so se v Kamnici vedno dogajale dobre stvari, tudi takrat, ko Maribor ni imel drsališča, ga je Kamnica imela, ko Maribor ni imel kakega dogodka je bil dogodek v Kamnici. Tako, kot je bila sedaj potreba po košarkarskih koših in namesto MOM, je koše za Kamnico brezplačno prispeval Milan  KUSTER, direktor podjetja LUNOS, sicer rojen Kamničan.

Dogodek je pokazal, da se vse da, če se hoče in da je potrebno stopiti smelo naprej, s srcem za Maribor in s srcem za Kamnico.

MZ

https://e-maribor.si/

Mogoče vam bo všeč