Nekategorizirano

Kaj vse še ne bomo doživeli? Mednarodna združba veganov v Ljubljani “okupirala” kmetijo!

Naj bodo božični prazniki mirni in spokojni. A očitno se s tem ne strinjajo vegani, oz. kot imenujejo sebe aktivisti, ki so danes sredi Ljubljane na Vodnikovi cesti zasedli (okupirali) kmetijo.

Danes zjutraj, nekaj minut po 10. uri je okrog 50 aktivistov za pravice živali odkorakalo na kmetijo v centru Ljubljane na Vodnikovi ulici. Aktivisti so v Slovenijo pripotovali iz različnih evropskih držav Nemčije, Francije, Danske, Norveške, Češke in drugih.

Oblečena v zaščitne obleke je skupina (10) njih odprla vrata in se posedla v prostor, kjer prebivajo krave in telički, medtem ko so drugi ostali zunaj in izvedli miren protest v podporo in prepevali pesmi.

Po poročanju žurnala24.si so protestniki dogajanje prenašali v živo prek Facebooka. Lastnik kmetije se je, ko se niso odzvali na njegove pozive, naj zapustijo zasebno posestvo, odločil poklicati policijo.  Po prihod medijev na kraj dogajanja so se aktivisti odločili oditi s kmetije. Kot so dejali, so s prihodom medijev dosegli svoj namen. 

Več na: https://www.zurnal24.si/slovenija/aktivisti-kmetu-zasedli-hlev-339165 – www.zurnal24.si

Čemu tako dogajanje sredi decembrskih, najlepših dni? Očitno tega ne vedo niti veganski aktivisti. Še posebej pa se zdi vsiljevanje ljudem o tem kaj bodo jedli nezaslišano.

uredništvo/vfokusu

Mogoče vam bo všeč