Nekategorizirano

Kaj se dogaja v glavah SD-jevih županov? Ne marajo Slovencev?

Kakšne župane smo izvolili? Take, ki imajo radi migrante, svojega lastnega naroda pa ne? Se imajo župani stranke SD za nekaj več. A takšno sovražno nastrojenost do bolnih in starih Slovencev, do lastnega svojega naroda, pa ni pokazal še noben župan, razen če to ni župan Socialnih demokratov. Župan Velenja Bojan Kontič in županja Ptuja Nuša Gajšek bi mogoče v svojih občinah raje imela migrante?

Najprej gremo v Velenje. Zagotovo se spominjate vrnitve 41 slovenskih turistov, ki so prileteli iz Madrida na brniško letališče, katerim je vlada zaradi koronavirusa zapovedala strogo karanteno. Hotel in vilo Herberstein je vladi v brezplačno uporabo ponudil kitajski Hisense, ki je lastnik  hotela Paka v Velenju. Za velenjsko občino je bila taka odločitev nesprejemljiva, zato so celo od vlade zahtevali pojasnila, pa čeprav so iz vlade sporočili, da so ljudje v hotelu v strogi karanteni, zaprti so v sobah, in da je zanje poskrbljeno. Pred hotelom stoji tudi predstavnik civilne zaščite.

Zanimivo pa je to, da so take slovenske turiste, brez vsakih zadržkov sprejeli v Postojni. Očitno Slovenkam in Slovencem prijazni občini.

 

Tako v Velenju. Na Ptuju pa podobna zgodba. Ta se je zgodila včeraj, ko so iz Ministrstva za zdravje želeli vzpostaviti oddelek v ptujski bolnišnici s koronavirusom pozitivnimi bolniki. Tako naj bi na Ptuj premestili nekaj varovancev Doma upokojencev Ljutomer, kjer je bila okužba na Covid-19 potrjena. A tudi za te Slovence, gre tudi za slabotne ljudi, na Ptuju niso našli posluha. Še več županja SD Nuša Gajšek naj bi kritike namenila kar Splošni bolnišnici Ptuj. Pravi, da je vodstvo bolnišnice skupaj z ministrstvom to odločitev sprejelo iz danes na jutri, brez da bi se lahko na Ptuju vnaprej pripravili in postopek izpeljali brez dodatnih tveganj. »Na Ptuju smo naredili vse, da smo popolnoma zajezili virus in da nimamo niti enega pozitivnega primera. Zadnji pozitivni bris v Covid ambulanti na Ptuju je bil 26. marca. Epidemija je v Sloveniji obvladana, v Podravju pa praktično odpravljena. In očitno ptujska županja ne ve, da se v bolnišnico zdravijo bolni ljudje in da če bi bolne stare ljudi, za katere sumijo, da imajo okužbo koronavirus pripeljali v Maribor, bi to pomenilo prenatrpanost in bi vzpostavilo kaos, ki ga klinični center v Mariboru, zaradi koronavirusa ima že sedaj.

In še ena zanimivost, starostnikov iz ljutomerskega doma upokojencev ne marajo niti  v murskosoboški bolnišnici, baje tudi slišati nočejo za kaj takega. In zanimivo, tudi v Murski Soboti je župan član stranke SD? Naključje

In zaključek zgodbe sovraštva? Starostnike bodo namestili v bolnišnici Ormož, tam, kjer ljudi z veseljem sprejmejo in kjer je župan član stranke SDS, naključje?

 

 

 

 

 

Mogoče vam bo všeč