Nekategorizirano

Kaj je počel Ivan Gale na blagovnih rezervah?

Kot je moč razbrati s spletne strani zavoda za blagovne rezerve, je žvižgač Ivan Gale zelo sposobna oseba, saj je vodja splošne službe, področni sekretar in kontaktna oseba, pristojna za posredovanje informacij javnega značaja. Mogoče bi morali snovalci zloglasne oddaje, ki si prilaščajo senzacionalno razkritje »napak« v nabavi zaščitne opreme, pogledati na spletno stran zavoda za blagovne rezerve. Res pa je, da je veliko bolj všečno, če izpustiš, da je žvižgač tako in tako zaposlen zato, da podaja informacije, ki so v interesu splošne javnosti.

Ne glede na politično usmerjenost lahko vsak, ki si dovoli v tej zadevi narediti »korak nazaj«, ugotovi, da je razkritje Galeta na ravni otrok v vrtcu. Vsi naredijo nekaj narobe, potem se pa najde en žvižgač in zadevo zatoži vzgojiteljici, da pozornost preusmeri drugam, sam pa je v očeh vzgojiteljice priden otrok.

Poročilo vlade o nabavi zaščitne opreme je pokazalo, da je kar nekaj spornih pogodb podpisal tudi Gale. Bojda pod prisilo. A kot nekdanji tožilec in pravnik se je dodobra zavedal, kakšne so njegove pravice. Kot pa naš vir poroča, ni bila težava v tem, da je Gale svetnik in je želel, da se ne krade denarja državljanov, kot je sam vseskozi trdil, ampak v tem, da je bil tokrat izvzet iz razdeljevanja pogače.

Vir portala Slovenec trdi, da se je na blagovnih rezervah že pred nastopom te vlade dogajalo ogromno nepravilnosti. Po domače, kradlo se je vse, kar se je dalo in kjer se je dalo.

Podjetja, ki so delala z blagovnimi rezervami, so imela monopol in so bila za to, da so lahko svoj posel, kjer je običajno šlo za preplačila vsega, kar se je ponujalo, pripravljena tudi »nagrajevati«. Tako so imeli vsi nekaj od tega. Povedano nam je bilo tudi, da je bilo skoraj nemogoče priti do posla z blagovnimi rezervami, pa naj bi nova podjetja ponudila še tako ugodno ponudbo. Ves čas se je preferiralo posamezna podjetja. »Prišleki« pa so morali čez birokratsko vojno, ki je trajala najmanj pol leta. Večina novih ponudnikov je v tem času obupala, če so pa le vztrajali, so ob koncu dobili namig, da bi bilo za podpis smiselno dati kakšno »nagrado«. Če »nagrade« ni bilo, tudi do podpisa pogodb ni prišlo. In v shemo nagrad so bili vpleteni vsi, tudi Gale.

vse pogodbe ne samo podpisal, ampak celo spisal sam Ivan Gale. In da večina teh ni bila pravno pravilno spisana. V zakup lahko vzamemo to, da so bile v času te vlade spisane pogodbe pod prisilo, kar zatrjujejo podporniki Galeta, a nikakor človek ne more mimo tega, da je bilo ogromno pogodb, ki so sporne, podpisanih tudi pred tem in da je snovalec teh ravno Gale. Govorimo torej o pritisku, napakah ali popolnoma nesposobnem pravniku, ki bi moral biti že davno odpuščen?

Vir>: Slovenec.org

 

 

Mogoče vam bo všeč