Nekategorizirano

Jutri položitev temeljnega kamna za daljnovod Cirkovce-Pince, predsednik Vlade Janez Janša se bo ob tem sestal z Orbanom

V sredo bodo položili temeljni kamen za gradnjo daljnovoda Cirkovce-Pince, ki bo del elektroenergetske povezave Slovenija-Madžarska-Hrvaška in bo prva meddržavna povezava s prenosnim omrežjem Madžarske. Dogodka se bosta udeležila tudi premierja obeh držav Janez Janša in Viktor Orban, ki se bosta sestala na delovnem kosilu.

Kot so sporočili iz urada vlade za komuniciranje, je načrtovani električni daljnovod 2 x 400 kV Cirkovce-Pince, ki predstavlja del povezave Slovenija-Madžarska-Hrvaška, ena glavnih prioritet vlade v razvoju slovenske energetske infrastrukture. “Daljnovod bo vzpostavil prvo meddržavno povezavo s prenosnim omrežjem Madžarske, povečal zanesljivost delovanja elektroenergetskega sistema Slovenije, prenosnega omrežja in uvozne prenosne zmogljivosti ter ob nepredvidenih dogodkih ali obratovalnih težavah izboljšal zanesljivost napajanja odjema v Sloveniji,” so zapisali v vladi.

Načrtovani električni daljnovod 2 x 400 kV Cirkovce–Pince, ki predstavlja del povezave Slovenija–Madžarska–Hrvaška, je ena glavnih prioritet Vlade Republike Slovenije v razvoju slovenske energetske infrastrukture. Daljnovod bo vzpostavil prvo meddržavno povezavo s prenosnim omrežjem Madžarske, povečal zanesljivost delovanja elektroenergetskega sistema Slovenije, prenosnega omrežja in uvozne prenosne zmogljivosti ter ob nepredvidenih dogodkih ali obratovalnih težavah izboljšal zanesljivost napajanja odjema v Sloveniji.

				Janez Janša in Viktor Orban			Janez Janša in Viktor Orban

Ob robu otvoritve začetka gradnje električnega daljnovoda 2 x 400 kV Cirkovce–Pince se bo predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša na delovnem kosilu sestal tudi s predsednikom vlade Madžarske Viktorjem Orbánom. Sogovornika se bosta v pogovorih dotaknila osrednjih bilateralnih tem, situacije glede COVID-19 ter aktualnih tem Evropske unije.

Mogoče vam bo všeč