Nekategorizirano

Jevškovi s prekrškovno ovadbo nad lokalno SDS

Soboški rdeči župan Aleksander Jevšek, ki bo ob morebitni incestni koaliciji 5 + 1 dočakal, da ga njegov partijski šef Dejan Židan, ki naj bi postal celo predsednik Državnega zbora, predlaga za policijskega ministra, se je s svojimi redarji in mestnimi inšpektorji lotil lokalne SDS. Proti predsedniku lokalne SDS Karlu Šoošu so pričeli “postopek o prekršku zaradi prekrška,” ker naj bi se ogrešil ob 8. in 9.člen Zakona o volilni in referendumski kampanji. In greh lokalne SDSoziroma njenega predsednika Karla Šooša: v predvolilnem času pred predčasnimi državnozborskimi volitvami naj bi brez soglasja lastnikov zemljišč  namestili plakatne panoje izven plakatnih mest, ki jih je določila lokalna skupnost. Gre za štiri panoje, postavljene na zemljiščih v primestnih naseljih Veščica, Satahovci in Krog, ki so vsi začuda v lasti Jevškove mestne občine Murska Sobota. Seveda so Jevškovi redarji in inšpektorji inkriminirane panoje evidentirali, dokumentacijo pa opremili tudi z ustreznimi fotografijami. 

Človek bi morda še razumel, da bi Jevškovi inšpektorji in šerifi tak rom pom pom zagnali, če bi SDS oziroma Karlo Šooš pano postavil na soboškemu županu tako ljubem in dragem (1,2 milijona evrov) Trgu zmage, ne pa na zamljiščih v primestnih naseljih, ki so neurejena, zaraščena, čeprav v lasti MO MS. V mestni SDS so sicer vložili pritožbo na županov urad, vendar jim je povsem jasno, da jim Jevšek ne bo ugodil. So pač pred durmi lokalne volitve, na katerih se kani “sproščeni” Aleksander Jevšek vnovič potegovati za županski tron.  

Je pa zanimivo, da Jevšek oziroma njegovi redarji in inšpektorji niso po uradni dolžnosti uvedli prekrškovnega postopka zoper “neznanega malarja,” ki je pred skoraj tremi meseci, tik pred pričetkom predvolilne kampanje Mursko Soboto “okrasil” z napisi SVI PROTI JANŠE. Napisi so danes, dva meseca po volitvah, še vedno na pročeljih soboških stavb, čeprav so svetniki opozicijske SDS v mestnem svetu apelirali na župana Jevpka, da naj svojim komunalcem ukaže, da napise odstranijo.  Da gre za dolg in zapleten postopek, ker se srečujejo s površinami stavb, ki da so v zasebni lasti, so bili nebulozni izgovori Jevška in njegovega direktorja Srečka Đurova. Vprašanje torej je, ali se tega ne lotijo, ker gre seveda za politično krilatico, ki jo je izustil Jevškov partijski šef Dejan Židan, ko je Sobočane dramatično svaril pred “orbanizacijo Slovenije,” če pride Janša na oblast. In ker verjetno tudi ve, kdo je bil umetnik, ki je popisal soboška pročelja, je njegova identiteta še vedno skrivnost.

Boris Cipot

Mogoče vam bo všeč