Nekategorizirano

Jevškova rdeča koalicija melje naprej

Aroganci rdečih oblastnikov, koaliciji SD, SMC in DESUS, ki si je povsem uzurpirala oblast v mestni občini Murska Sobota, ni videti konca. Za dosego zastavljenega cilja se ne izbirajo sredstva. Dovoljeno jim je praktično vse, ko se želijo znebiti nekoga, ki jim ni po volji oziroma »ni njihov«! Zadnji, ki »ni njihov« je dolgoletni direktor javnega zavoda Pomurske lekarne Ivan Zajc. Pred tem so v dobrih treh letih v celoti zamenjali obraze na vodilnih in nadzornih položajih občinskih javnih zavodih in podjetjih in jih nadomestili »s svojimi«! Zadnji, ki bi moral pasti, je bil Ivan Zajc. Njegov greh je težak 2 milijona evrov oziroma polovica presežka iz desetletnega poslovanja Pomurskih lekarn, ki jih je za financiranje pogrošno dragega projekta »Expodrvarnice« na obrežju Soboškega jezera terjala mestna oblast na čelu z rdečim Židanovim županom Aleksandrom Jevškom in njegovo oprodo, tudi rdečim direktorjem občinske uprave Srečko Đurovom. Ker je zavrnil njuno zahtevo, si je podpisal »smrtno« obsodbo!

Lekarniški triler se v Murski Soboti vleče že drugo leto. Ko mu je lanskega maja svet Pomurskih lekarn zaupal še en mandat, so ga na mestnem Kviazu podprli tudi svetniki rdeče koalicije, na mestnem svetu pa mu ta isti odrekli soglasje. Zajc je nato s soglasno podporo svetnikov zavoda kot v.d. direktor vodil Pomurske lekarne, kar je šlo hudo v nos Jevšku in Đurovu. Ker cilj posvečuje sredstva, sta se Zajca lotila tudi z najbolj pritlehnimi prijemi. Sledile so prijave, tožbe, pritožbe, tudi ovadbe na vse mogoče državne inštance, od Računskega sodišča, preko državne revizijske komisije, tožilstva…kar trikrat se je poslovanja Pomurskih lekarn lotila soboška občinska revizorka, čeprav za to naveza Jevšek/Đurov nima pravne podlage. Da se je Đurov kot član sveta Pomurskih lekarn obnašal do ostalih svetnikov kot da so skupaj »krave pasli,« ne kaže izgubljati besed. Vseeno je Ivan Zajc preživel Jevškov »kadrovski tsunami,« kot v.d. direktorja vodi Pomurske lekarne, kot edini prijavljeni kandidat za direktorja pa je pred dnevi ob spontanem aplavzu dobil sto odstotno podporo članov Sveta Pomurskih lekarn.

Včeraj se je sestal Kviaz soboškega mestnega sveta. Še pred tem naj bi se na »kriznih sestankih« dobili vodilni soboški člani SD, menda tudi »pozabljeni« Andrej Horvat, ki si kot pooblaščenem nemške vlade služi kruh v Kijevu. Verjetno so na tem »kriznem sestanku« zapečatili usodo Ivana Zajca, kajti na Kviazu je rdeča naveza SD/SMC/Desus orkestrirano zavrnila soglasje k njegovemu imenovanju. Proti sta bila Brigita Perhavec in Goran Miloševič oba SD, Marjan Gujt in Mitja Slavinec oba SMC in pa Lea Friškič Desus, podporo Ivanu Zajcu pa so izrekli Anton Štihec in Stanko Prelec oba Modra lista Antona Štihca in Andrej Mešič SDS. Verjetno  je pod pritiskom proti Zajcu glasovala Lea Friškič Desus, ki je zaposlena v Domu ostarelih, kjer je direktor soboški podžupan Zoran Hoblaj SD.

Verjetno si je soboška rdeča falanga z vnovičnim rušenjem legalno izbranega direktorja Ivana Zajca po svoje zapečatila usodo na letošnjih lokalnih volitvah.  Zajčevo kandidaturo podpirajo  tako predstavniki šestnajstih občin ustanoviteljic, kot tudi zaposleni v Pomurskih lekarnah. Na socialnih omrežjih se je zaradi včerajšnje farse na Kviazu sprožil plaz komentarjev.

 nenormalno (nepreverjen) 13 ur 49 minut nazaj 
Gujt (SMC) se je javno hvalili, da je na prejšnji kadrovski komisiji glasoval za Zajca (na mestnem svetu pa potem proti). Sedaj pa berem, da je tokrat tudi on bil proti na kadrovski. Le kaj se je vmes zgodilo, da je odrekel svojo podporo Zajcu (pa čeprav samo na kadrovski komisiji, na mestnem svetu pa je ubogal Jevška). Mogoče mu je Jevšek objubil, da bo dobil kaj posla pri Lekarnah, ko Zajca več ne bo, kot ga je dobil v zadnjih 3 letih v javnem podjetju Komunala MS (baje preko 153.000 eur in to brez razpisa). Eni ste res pokvarjeni. Za Miloševića in Perhavčevo in Slavinca se to že dolgo ve – pač se obilno napajajo ali iz državnih ali iz občinskih proračunov. Kako pa držijo v šahu Friškićevo, ki je zaposlena pri podžupanu Hoblaj Zoranu (SD) pa ugotovite sami!

povezani (nepreverjen) 3 ure 53 minut nazaj 
Narobe svet 😉 g.Zajc ispolnjuje vse pogoje,bil edini kandidat,podpirajo ga v 16 občinah in uspešno vodi lekarne že dolga leta a glejga zlomka za povezane iz M.S.ni primeren,le zakaj ?
Kako pa jim odgovarja urednik soboških novin ? Kot je znano ne buzeti in ne baučerova nista oddala popolne vloge zato je bil izbran perš,ki je predal popolno vlogo a tudi ta kandidat ni bil po volji povezanih zato so ga zavrnili in ponovili razpis,verjetno bi ga tako dolgo,dokler buzeti nebi ostal sam in ga nato potrdili za glavnega urednika.kak vas nej sram ? vi rejsan nemate sramu 😉 banda pokvarjena

Mimogrede so člani Kviaza za odgovornega urednika Jevškovih Soboških novin imenovali Tadeja Buzetija, ker je pač »njihov,« pomagal je tudi rušiti prejšnjega župana Antona Štihca, čeprav njegova prijava ni bila popolna, zavrnili so dolgoletnega dopisnika POP TV Marjana Maučeca, pred tem pa tudi Mitjo Perša, ki je imel edini popolno vlogo, vendar “nesprejemljiv”, ker je njegov tast predsednik soboške NSi.

Mogoče vam bo všeč