Nekategorizirano

Jelka Godec: Udbomafijska hobotnica v zdravstvu ima preveč lovk za eno preiskovalno komisijo, ki opravlja delo NPU, SDT..

V tokratni oddaji Sreda v sredo je sogovornica poslanka SDS v DZ Jelka Godec. Z voditeljem Borisom Cipotom sta govorila o omrežju/hobotnici globoke države, ki obvladuje sektor zdravstva. Za primer sta odstrla dogajanja z dr. Markom Nočem, ko je čez noč ostal brez sredstev za raziskovalno dejavnost, za katere je kandidiral na ARRS. Dr. Noč je aktivno sodeloval pri preiskovalni komisiji Jelke Godec o preplačanih žičnih opornicah. Zaradi tega so  cene žilnih opornic na javnih razpisih strmoglavo padle. Vse od takrat se kot predstojnik oddelka za intenzivno interno medicino v ljubljanskem UKC srečuje s takšnimi in drugačnimi težavami. Le dan po tem, ko je prejel najvišje Zoisovo priznanje za raziskovalno delo, mu je državna ARRS odrekla nadaljnje financiranje njegovih raziskovalnih dejavnosti. Zaradi primera dr. Noč je poslanska skupina SDS zahtevala sklic izredne seje Komisije za nadzor javnih financ pri DZ.

V primeru, če bi v državi učinkovito delovale inštitucije, ki so poklicane za pregon organiziranega kriminala; NPU, Specializirano državno tožilstvo, Policija…preiskovalne komisije ne bi bile potrebne, je dejala Jelka Gpdec. Tako pa so so se te inštitucije po uradni dolžnosti odzvale šele po tem, ko je preiskovalna komisija o stentih razgrnila končno poročilo. Jelka Godec je spregovorila tudi o novi preiskovalni komisiji, v kateri sodeluje, obravnavala pa naj bi  fijasko pri projektu otroške srčne kirurgije, nekaj besed pa namenila tudi temu, kako minister za zdravstvo Samo Fakin skrbi le za lastno preživetje, ne pa da bi si prizadeval za temeljito reformo zdravstva.

Mogoče vam bo všeč