Nekategorizirano

Janez Janša na slavnostni akademiji v Murski Soboti tistim, ki zavračajo dialog: čas je da po 75 letih pridete iz gozdov

Slovenska demokratska stranka je ob 31 letnici ustanovitve v dvorani Gledališča Park v  Murski Soboti pripravila slavnostno akademijo. Slavnostni govornik, predsednik SDS Janez Janša je v svojem nagovoru zbrane spomnil, da so bila vrata SDS “vedno bila, so in bodo odprta za sodelovanje – in to na osnovi ustavnih vrednot.” In to je edina ideologija, ki jo sledi SDS, je dejal Janša. Gre za ideologijo demokratičnih vrednot, ideologijo parlamentarne demokracije, enakosti pred zakonom, ideologijo svobodnega podjetništva, visoke stopnje zaščite svobode govora in zborovanja, človekovih pravic, pravice do dostojanstva..

				(foto: Veronika Savnik)			(foto: Veronika Savnik)

Po Janševih besedah so v Sloveniji politične stranke, ki na poziv SDS k dialogu odgovarjajo z izključevanjem in zavračajo prej omenjene vrednote. Tiste, ki vztrajno zavračajo sodelovanje, je Janša povabil, da “po 75 letih pridejo iz gozdov, nehajo živeti v preteklosti in se obrnejo k prihodnosti”. “Le tako bomo lahko v Sloveniji zaživeli plebiscitne sanje,” je prepričan. 

Janša je tudi izluščil ključne razvojne težave Slovenije in naštel nekaj potrebnih ukrepov, predvsem pa izpostavil, da je treba zagotoviti normalne pogoje za delovanje gospodarstva. Ključna ukrepa sta po njegovem mnenju debirokratizacija in decentralizacija, potrebujemo pa tudi enakost pred zakonom in učinkovito upravljanje z državo.

Ob analizi stanja v Sloveniji je spomnil na troje zaporednih predčasnih volitev in ocenil, da so četrte po vsej verjetnosti blizu. Sicer pa prisluhnite njegovemu nagovoru v Murski Soboti. 

S slavnostno akademijo v dvorani Park v Murski Soboti je Slovenska demokratska stranka obeležila svoj obstoj in  praznovanje 31. rojstnega dne, na kateri so člani stranke skupaj s predsednikom Janezom Janšo in ostalimi povabljenimi gosti počastili ta jubilej. Zlate znake SDS pa so prejeli Marija Ana Kužnik, Ida Medved, Ivan Mijošek, Andrej Stramlič, Boris Šfiligoj, Patricija Šulin, Marija Volavšek in Alojz Zorn.

Ob tej priložnosti je bilo podeljeno tudi najvišje priznanje stranke SDS – diamantni znak, ki ga je prejel Jože Korže. Strankin sopotnik od leta 1994. Med drugim so vidni rezultati njegovega dolgoletnega dela po tem,  so  da včeraj na slovesnosti bile   tri generacije iz istega gnezda. On sam, hčerka Jelka, podpredsednica SDS in vnukinja. Tako zastavljeno in pristno delovanje je garant za dolgoživost in seveda učinkovitost stranke. Le da je čim več takšnih Jožetov!

Za glasbeni program na slavnostni akademiji so poskrbeli MPZ Ivančna Gorica, Anita Kralj Pavkovič, vokalna skupina Vox Angelica, Bine Matoh, skupina Tri osminke, Mürski godci, Duet Korado in Boško. Da je vse teklo kot podmazano in na visokem nivoju se moramo zahvaliti odličnemu profesionalnemu voditeljskemu dvojcu in sicer Alji Domjan in Dominiku Štraklu. Vtis zaokrožen, slovesnost ob 31 letnici SDS  končana, občutki ob odhodu nepozabni in spodbudni za vse prihodnje dni.

Foto + tekst: V.K.T.

Mogoče vam bo všeč