Nekategorizirano

Iva Pavlin Žurman: Nakladanje (manipuliranje) Sorosevega »hlapčka Luke«

Vsako soboto ima zgodovinar Luka L. G. (raziskovalec na CEU, Budimpešta) v Delu kolumno v kateri v nadaljevanjih veleumno naklada, o kom le? Le kaj mu je hudega storil Janša, ko je bil Luka še njegov »mladinec«? Najbrž je že takrat samo pametoval, bolj malo pa garal? No, danes dela za svetovnega pravičnika Sorosa in tiste, ki se v Sloveniji vsakodnevno trudijo spodnesti domoljuba, slovenskega Janeza. 

V zadnji kolumni Kako izgubiti vlado v desetih mesecih (21.11.2020) je Luka pogruntal, da se Janša sam spodnaša alias »si prizadeva za razpad vlade«, je napisal in dodal: »Piše izpovedne spise v Bruselj, v katerih koalicijske partnerje obtožuje, da so mu pred leti ukradli volitve.« Zanimivo, sama tega v pismu nisem opazila, naš vrli zgodovinar si je to gladko izmislil! Le zakaj? Leta 2014 ni SMC Počivalšek  poslal Janše na Dob, ampak je bilo to Višje sodišče v Ljubljani, ki je potrdilo nezakonito sodbo sodnice B. Klajnšek – sodbo brez znakov kaznivega dejanja(sic!). Torej je bilo takrat, tik pred volitvami 2014 nekaj hudo narobe z vladavino prava v Sloveniji. Naš Luka takrat tega ni opazil in tudi danes molči. Razlaga, da so se koalicijski partnerji dogovorili, da se bodo izogibali ideološkim temam, Janša pa v pismu … Lisjak torej priznava, da je bila obsodba Janše ideološka in je bilo pravosodje v službi vladajoče nomenklature! Je to vladavina prava na katero prisega EU? No, takrat krivega sojenja in kršenja vladavine prava niso želeli opaziti mnogi slovenski predstavniki (doktorji) pravne stroke, celo obratno, danes ustavna pravnica(!) Šugman Stubbs, takrat profesorica na pravni fakulteti, je v Delu celo utemeljevala indični krog (Janševo krivdo).

Lisjak nadaljuje: »Desnosredinska inteligenca, ki ga je (Janšo, op.) pred leti pozivala k odstopu, mu sedaj je iz roke.« Njihova imena seveda previdno zamolči, mogoče jih bo kdaj še potreboval. Sama vem, da je take pozive kar naprej medijsko širil NSi J. Pogorelec, ki je takrat, leta 2014, dejal, da je Janša politik v zaporu in ne politični zapornik. Takrat je molčala »pravičnica Spomenka« in ostalih 74 levih t.i. intelektualcev, ki se danes tako zelo zavzemajo za človekove pravice in vladavino prava, tudi na Madžarskem.

Nato naš analitik Lisjak omenja Janševe koalicijske partnerje in napiše: »Janševo neprestano kršenje duha in črke koalicijske pogodbe, z bizarno nepotrebnimi škandali, ki jih uprizarja na mesečni ravni, jih lahko pomirjajo.« In razloži, da, ko bodo ocenili, da je pravi čas za odhod iz koalicije, jim bo premier priskrbel verodostojen povod. »In gradiva je dovolj za ločitveni postopek«, razloži poznavalec in svetovalec zgodovinar Luka. Le kdo mu pomaga pri napovedovanju – kreiranju prihodnosti? Potem ko je v Delu že pozival tudi koalicijke partnerje k razbitju vlade (kolumna »Zdaj ali nikoli«), nas sedaj obvešča, da bo kar Janša določil, kdaj bomo doživeli KUL seanso! Zares bizarno natolcevanje politikanta Luke Lisjaka Gabrijelčiča! 

Izjave Merklove: »Slovenski premier Janez Janša je pozval k delu za kompromis, to pa je tudi v interesu nemškega predsedstva svetu EU« lisjak Luka Lisjak namerno ne citira, ampak zadevo po svoje prikroji (manipulira). In bralstvu zaupa, kako so v EU konzervativni družini  pritiski na NSi, naj se od iliberalnega obrata odločneje distancira. Kot kaže je NSi spletkarka Novakova zopet na delu, saj jo citira: »Premier vodi zunanjo politiko, ki je v nasprotju s strateškimi dokumenti skoraj soglasno sprejetimi v državnem zboru.« Kateri so ti dokumenti Lisjak seveda ne pove.

Njegova napoved, da bi danes le drzni hazarderji stavili, da bo Janša predsedoval svetu EU kaže, da  naklepno medijsko manipulira – je hlapčič interesnega ozadja, SLO kontinuitete (paradržave). Tudi strica Sorosa?

Luka, »stvari ne vidimo, kakršne so, temveč jih vidimo, kakršni smo mi,« je nekoč zapisala pisateljica Anaïs Nin.

 

Iva Pavlin Žurman

Mogoče vam bo všeč