IntervjuKulturaSlovenija

Intervju z glasbenikom Dejanom Krajncem- pevec z irokezo!

Skoraj 10 let je bil Dejan Krajnc obraz in glas uspešne glasbene skupine Poskočni, sedaj pa so se njihove poti razšle. Dejana Krajnca širša javnost pozna kot vedno nasmejanega, odpičenega pevca z visoko irokezo, ki mu je vedno uspelo povezati in nasmejati tako starejše kot najmlajše.

Intervju z Dejanom Krajncem – Dejanom Dogaja

On je tisti, ki je ure in ure poln neustavljive energije množice oboževalcev zabaval na odrih po vsej Sloveniji. To je vedno počel z velikim nasmeškom na obrazu. Nobenega dvoma ni, da je Dejan, tisti glasbenik, katerega z veseljem predstavljamo na portalu e-Maribor

  • Dejan najprej hvala, da si si vzel čas za nas in naš portal. V veliko veselje mi je. Na začetku se malo predstavi našim bralcem, kdo je v bistvu Dejan Krajnc, oziroma po novem Dejan Dogaja?

Dejan Krajnc

Na kratko… Sem glasbenik, prihajam iz Laškega in že kot mali deček sem imel željo biti na odru in peti ljudem. Moje poslanstvo je, da rišem nasmeh na obraz drugim ljudem, ker sem tako najbolj srečen. Ljudje so mi zaradi tega dali ime poskočni Dejan. Sem pa skupaj z ansamblom Poskočni muzikantje zabaval ljudi kar 10 let. A lik poskočni Dejan ne bo umrl, ampak bom še vedno nastopal za otroke. In za njih, snemal tudi pesmice.

  • Poznamo te, kot nekdanji najbolj prepoznavni obraz ansambla Poskočni muzikanti, zakaj si se odločil za samostojno kariero?

Z ansamblom Poskočni muzikanti smo bili skupaj kar 10 let. A pravim tako, če dva nista za skupaj, pa naj bosta to mož in žena ali fant in punca, je boljše da gresta narazen in si z novim partnerjem najdeta ponovno srečo. Enako je z menoj. In vem, da sem se prav odločil

  • Torej ti je sedaj, ko si samostojen ni žal za tako odločitev?

Niti malo ne obžalujem te odločitve. Prav srečen sem, da je to zgodilo in hvala tistemu nad nami (bogu op.a.), da je prišlo do te odločitve, kajti sedaj bom res končno lahko postal jaz!

  • Nastopaš sam, ali te spremlja tudi skupina?

Tako je, spremlja me skupina, nikoli ne nastopam sam. In to je Dejan Dogaja bend. Sestavljajo ga štirje mladi (samski) fantje. Torej punce navalite.(smeh) Dva sta iz Primorskega konca, dva pa iz Notranjske. Torej vodja Tilen, Rudi, ki je tudi humorist, bobnar in svetovni prvak na harmoniki Anže in Andraž. Vsi pa so mult- inštrumantalisti.

Dejan Dogaja Bend

  • Poznamo te po svojevrstni frizuri, jo boš uporabljal tudi sedaj v svojih nastopih?

Hmm. Ja, Ta frizura je zanimiva in me je nekako izoblikovala in nekateri me celo posnemajo. In je, še kar nekaj časa me bo ta frizura spremljala, ampak glede na to da se malo staram, bo treba to frizuro počasi opustiti. Mogoče kdaj s čepico na glavi.

  • Si se s samostojno kariero oddaljil od narodno-zabavne glasbe?

Niti pod razno. Tilen igra klavirsko harmoniko, Anže diatonično, jaz klarinet in vsi imamo radi slovensko glasbo. S fanti tako ne ustvarjamo samo zabavno, ampak tudi narodno-zabavno glasbo. Poleg pop albuma, se bo snemal tudi narodno-zabavni album, ki bo nekaj posebnega, kot se spodobi za naš bend.

  • Kakšni so sedaj odzivi ljudi, ki te poznajo?

Mislim, da so ljudje pozitivno sprejeli mojo odločitev in marsikdo mi je rekel: »vedel se, da se bno to enkrat zgodilo!«. Vesel sem, da me feni podpirajo in me spremljejo tudi pri tej spremembi

  • Epidemija koronavirusa je zarezala tudi v glasbenike. Kako težko čakate, da spet stopite na odre?

Jaz noro, noro, noro, čakam, da se res odprejo odri. Mi pa s fanti vsak teden pridno vadimo, da se vam res prikažemo v pravi luči z vso dobro voljo in takoj ko se odprejo odri, gremo na največjo party turnejo, po celi Sloveniji. Jaz verjamem, da bo epidemija kmalu mimo in se vidimo na kakšnem Dejan-dogaja žuru. Do takrat pa upoštevajte ukrepe, da čimprej zmagamo.

  • Si na voljo tudi za razna presenečenja, rojstne dneve in privat zabave?

 Točno to, to je namen Dejan dogaja benda. Mi se ne uvršamo v nič. Mi nismo pop, nismo narodno-zabavni, na klasični, ne rock, mi smo enostavno Dejan dogaja. Igrali bomo zato na rojstnih dnevih, na obletnicah, porokah, na otroških žurih, in tako naprej. Pa tu so še maturantski plesi, večje zabave, veselice, razni zaključki, prav vse igramo.

  1. Kakšna je razlika med sedaj drugačno glasbeno potjo in sodelovanjem z ansamblom?

U bistvu je razlika v tem, da sem šel na pot sedaj z drugim bendom. Sem deležen obojega, svoje samostojne glasbene poti in sodelovanje z mojim bendom. S fanti se super razumemo in s fanti vsi so dobri glasbeniki.

Dejan iskrena hvala za ta intervju. Nam je pa Dejan zaupal še nekaj drugih podrobnosti:

Fotografije: Rok Deželak (arhiv Dejana Krajnca)

Intervju po portalu e-maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Intervju