Nekategorizirano

Ilegalni prestopi državne meje – včeraj intenzivno kot redkokdaj

Kot smo bili obveščeni s strani PU Celje   so včeraj zjutraj  na območju mejnega prehoda Dobovec  prijeli  13  ilegalnih  prebežnikov, državljanov  Afganistana.  Deset  je  bilo  mladoletnih. 

Afganistance je v bližino  meje  s  kombiniranim  vozilom  pripeljal  državljan Romunije, kot sprovajalec,  jih odložil  na  hrvaški strani, da so peš prečkali reko Sotlo in jih nameraval znova  naložiti v vozilo na slovenski strani. »Prijetno« presenečen ob tako uradnem sprejemu s strani slovenske policije je   28-letni Romun »dovolil« da mu  odvzamejo prostost. Seveda ga bodo kazensko  ovadili.  Vsi afganistanski državljani so zaprosili za azil. Še dodatna grla na proračunskih jaslih tako »neskončno »bogate in človekoljubne Slovenije.
Opoldanski »počitek«  obmejnih organov ni trajal dolgo. Že v  popoldanskih  urah  so  policisti  Postaje  mejne  policije Rogatec  pri ilegalnem  prečkanju  meje  zalotili  še  pet tujcev, državljanov Kosova in sicer družino s tremi mladoletnimi otroki. Prav tako so v nadaljevanju pri prestopu meje obravnavali še voznika-dostavlalca, ki jih je pripeljal do kraja, kjer so ilegalno  vstopili  v  Slovenijo. Tujce so po opravljenih postopkih vrnili hrvaškim varnostnim organom, voznika državljana Kosova, pa oglobili.

Kaj reči o vsem tem? Najbolj intenzivni meseci so pred nami. Pogoji za tovrstne »aktivnosti« so pisane na kožo organizatorjem,  sprovajalcem ter ostalim iz »oskrbovalne« verige ter poznavalcem konfiguracije terena in razporeda sil nameščenih  strani slovenske države.

Vlada in organi v sestavi naj v čim krajšem času storijo kaj da ne bomo postali avtocesta migrantov z nešteto počivališči in bivališči ob njej. Idealna  priložnost da se mag, Boštjan Poklukar izkaže z vsem svojim znanjem in prebrisanostjo in ji ustavi pred vstopom v Slovenijo.

Nujen ukrep postavitev notranjih kontrolnih točk. Z kompetentnimi in opremljenimi kadri, ki se spoznajo na snov,kot je opazovanje  in sledenje…ter prejemanje in obravnavanje.

Mogoče vam bo všeč