Nekategorizirano

Ilegalni migranti, vsakodnevna stalnica policijskih poročil

Da vlada Marjana Šarca in ministrstvo za notranje zadeve pod vodstvom Boštjana Poklukarja nikakor nista sposobna zagotoviti varovanja državne meje, dokazujejo dnevna policijska poročila o tem, kako nezakoniti migranti prihajajo v vedno večjem številu. 

Iz mariborskega OKC poročajo, da so včeraj  zjutraj policisti  na  mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, s pomočjo  merilca  CO2  in  detektorja  srčnega  utripa  ugotovili,  da se v priklopnem  tovornem vozilu turških registrskih oznak prevaža 5 državljanov Afganistana,  ki  so  se  na tak način nameravali izmakniti mejni kontroli. Vse so že včeraj vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj malo po 14. uri so policisti PP Ptuj, na železniški postaji na Ptuju
prijeli  državljana  Palestine.  Ugotovili  so, da je včeraj zjutraj, na
območju  Središča  ob  Dravi, preko začasnih tehničnih ovir  nedovoljeno vstopil v Republiko Slovenijo na zeleni  meji  z Republiko Hrvaško. Nato je v
Ormožu vstopil na mednarodni vlak, ki vozi med Budimpešto in Ljubljano. Na
Ptuju je, ko je opazil policiste, skušal pobegniti, vendar so ga policisti,
ujeli  in prijeli. Ker je v postopku zaprosil za mednarodno zaščitno v naši
državi, so ga odpeljali v Azilni dom.

Sinoči  so  policisti  PP  Ormož  na železniški postaji v Središču ob Dravi
prijeli   državljana  Alžirije,  ki  je  nedovoljeno  vstopil  v  Republiko
Slovenijo,  po  železniških  tirih.   Vrnili  ga  bodo  hrvaškim varnostnim
organom.

Danes  ob  4.50,  so  policisti PP Ormož v Trgovišču prijeli dva državljana
Pakistana, ki sta nedovoljeno vstopila v Republiko Slovenijo na zeleni meji
z  Republiko  Hrvaško,  preko začasnih tehničnih ovir. Ko so ob 6.50 iskali
prehodno  mesto,  so  ob  tem  prijeli  še  dva tujca, državljana Maroka in
državljana Alžirije. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Danes,  malo  pred  7. uro pa so policisti PP Ormož v Loperšicah prijeli še
sedem  tujcev,  ki  so nedovoljeno vstopili v Republiko Slovenijo na zeleni
meji z Republiko Hrvaško, preko začasnih tehničnih ovir. V skupini sta bila
dva državljana Irana in 5 državljanov Afganistana. Postopki s tujci še niso
zaključeni.

V zadnjih 24. urah je bil “izplen” mejnih policistov soboške PU nekoliko skromnejši. OKC poroča, da so na območju Ljutomera prijeli šest ilegalcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo. 

Policija s posebno zloženko z nasveti občanom, kako ravnati ob srečanju z ilegalnimi migranti

Ker Šarčeva vlada in ministrstvo za notranje zadeve pod Poklukarjevim vodstvom nista sposobna zagotoviti varnosti na državni meji, je naraščajoče število ilegalcev postalo dejstvo, povzročili pa so tudi že nekaj izredno težkih kaznivih dejanj. Zato je Policija že junija izdala posebno zloženko z naslovom “Preventivni nasveti občanom, kako ravnati ob srečanju z nezakonitimi migranti.”

Policija v njej uvodoma pojasni: “Slovenija leži na tako imenovani zahodnobalkanski poti nezakonitega priseljevanja v Evropsko unijo. Nezakonito priseljevanje ni izziv le za našo državo, saj se z njim srečuje večina držav Evropske unije. Za varovanje meje je v naši državi pristojna policija, k učinkovitemu izvajanju pa lahko veliko prispevate tudi občani.” Kot pojasnjujejo, je naloga policije zagotavljanje varnosti prebivalcev, zato naj bi ves čas skrbeli za osebno varnost in varnost njihovega premoženja: “Policisti v vseh primerih uradno pregonljivih kaznivih dejanj (s tem izrazom opredeljujemo tudi prekrške, ki so ravno tako uradno pregonljivi) izvedemo vse potrebne ukrepe, s svojimi aktivnostmi pa nezakonita ravnanja tudi preprečujemo, kar velja tudi za širše območje državne meje.”

Vsakomur, ki prebere policijska navodila je jasno, da ne vlada Marjana Šarca, ne ministrstvo za notranje zadeve Boštjana Poklukarja, ne obvladujeta migrantske problematike. Zato nam ponujajo novodobno različico socialistične “Nič nas ne sme presenetiti!”

Mogoče vam bo všeč