Nekategorizirano

Ilegalne migracije: Bi Jelševar v Kolpo res naselil krokodila?

Včerajšnje prvo predvolilno soočenje izvenparlamentarnih strank na Nova24TV je bilo pestro. Med gosti so bili predstavniki strank Primož Jelševar (SLS), Bojan Požar (lista BP), Andrej Magajna (Nova SD), Zmago Jelinčič (SNS), Bojan Dobovšek (Dobra država) in Aleš Primc (ZD).

Udeleženci soočenja so se pogovarjali o zaščiti mej pred ilegalnimi migranti, o nizkih pokojninah, problemih v zdravstvu, težavah bank in prodaji NLB in tem kakšna bo Slovenija po državnozborskih volitvah, ki bodo 3. junija.

Jelševar poudarja: ekonomskim migrantom je treba poslati jasne signale, da Slovenija kot ciljna država ni zanimiva.

Primož Jelševar iz SLS poudarja trdne vrednostne temelje na katerih je zgrajena stranka in močno kandidatno listo, s katero se SLS vrača v parlament. Sogovornike je spomnil, da so vsi dediči tega, da so se kmetje iz SKZ pred natanko 30-imi leti uprli enostrankarskemu sistemu, kar je omogočilo demokratizacijo v Sloveniji. Z močno protimigrantsko retoriko, je opozoril, da moramo tujcem poslati jasne signale, da novi ekonomski migranti v Sloveniji niso dobrodošli, četudi z ograjami, zidom na kritičnih mestih ter obmejnimi opozorilnimi tablami, da smo v reko Kolpo naselili krokodila. V SLS opozarjajo, da mnogo tujcev prihaja v Slovenijo, ker pri nas dobijo visoko socialno podporo, za katero plačujemo davkoplačevalci zato bodo zajezili tudi vse socialne transferje za tujce, ki ne opravijo izpita iz slovenskega jezika.

Andrej Magajna je večkrat poudaril, da s slovensko desnico ni nič narobe, je pa problem med slovenskimi levimi strankami, ki ne ponujajo nič novega in so razklane, zato se je z somišljeniki tudi odločil ustanoviti Nove social demokrate. Dobovškova Dobra država se osredotoča predvsem na probleme korupcije v državi, pri čemer Dobovšek poudarja, da je izstopil iz SMC takoj po izvolitvi v parlament, saj njegova opozorila predsedniku vlade Miru Cerarju niso zalegla.

Za Zmaga Jelinčiča mnogi pravijo, da se je izpel in da je njegov politični domet omejen na žaljivo komentiranje preko socialnih omrežij s katerimi ne bo preprečil ilegalnih migracij.
Zmago Jelinčič je v svojem značilnem slogu predvsem opozarjal na probleme tujcev v Sloveniji, mnogi pa trdijo, da se je nekako izpel. Njegovo politično delovanje je bolj omejeno na komentiranje preko socialnih omrežij iz “plemenitega fotelja” v Ljubljani, to pa tujcev ne bo pregnalo iz Slovenije. Bojan Požar je opozoril na dejstvo, da se situacija v Sloveniji ne bo prav nič spremenila, če bomo volivci še enkrat volili iste obraze kot v preteklosti in v parlament spustili “največjega bleferja Karla Erjavca, ki s svojimi populističnimi obljubami o 1000 EUR pokojnine že več kot 10 let zavaja upokojence, ob enem pa podpira zmanjševanje pokojnin. Primc je ponovno upravičeval svojo obljubo za 3000 EUR, ki bi jih namenil za promocijo rojstev, vendar je predlog naletel na nestrinjanje vseh udeležencev soočenja. Po mnenju ostalih gre le za populistično in neizvedljivo obljubo podobno Erjavčevih 1000 EUR, ki bo zanimiva le za tujce in nove ekonomske migrante. Primc je ob tem odreagiral zelo užaljeno in zaradi tega celo izključil sodelovanje z vsemi prisotnimi strankami, s tem pa je Združeno desnico potiska povsem na rob političnega spektra.

Prvo predvolilno soočenje prinaša napoved pestrega dogajanja v volilni kampaniji, ki jo bodo zaznamovali ukrepi za odpravo ilegalnih migracij katerih število se v Sloveniji povečuje iz dneva v dan. Mnogi poznavalci namreč opozarjajo, da vlada skriva prave številke, saj migrante srečujemo na mnogih krajih po Sloveniji. Krepi pa se tudi pritisk turškega samodržca Erdogana, ki Evropo izsiljuje s svojimi zahtevami ter grozi z povzročitvijo novega migrantskega vala, Vodo na mlin upravičevanju ilegalnih migracij pa je tudi nova kriza v Siriji, ki je posledica ameriških napadov.

Mogoče vam bo všeč