Minister za zdravje zelo resno o strožjih ukrepih za zajezitev COVD-19
GospodarstvoZdravje

Hudič je odnesel šalo!Strožji ukrepi za zajezitev COVID 19 takoj že prvega dne novembra.

Če državljani ne prepoznajo hudiča, ki sliši na ime »virus COVID 19″, potem pa sledi tole. Dragi državljani vzemite usodo v svoje roke in NE  lepljenke z nesmiselnimi parolami ki  ubijajo vaše bližnje.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek,  je že  včeraj dopoldne sklical  vodje inšpektoratov in napovedal strožje preverjanje pogoja PCT,  je obenem  inšpekcijskim službam naročil strožji  pogostejši nadzor nad preverjanjem pogoja PCT v lokalih in po potrebi tudi zaprtje tistih lokalov, ki nadzora ne izvajajo.

Minister za zdravje  je na včerajšnji  tiskovni konferenci  že naznanil, da bo ob predpostavki, da se krivulja pozitivnih ne obrne navzdol ter pride v bolnišnice med 160 do 180 zasedenih intenzivnih postelj, vladi kot minister za zdravje, z ozirom na stopnjo ogroženosti  življenja ljudi, bo  predlagal zaprtje družbe.

Zato  je Vlada  na včerajšnji 99 redni  seji sprejela spremembe in dopolnitve Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2, ki med drugim določajo pogostnost presejalnega testiranja s testi HAG za samo-testiranje oziroma testiranja s testi HAG na vsakih 48 ur, dvakrat tedensko samo-testiranje za vse učence osnovne šole, dijake in študente in obveznost nošenja mask kljub izpolnjenemu pogoju PC za dejavnosti zdravstva, izobraževanja in socialnega varstva ter v dejavnostih in pri izvajanju vseh storitev pri katerih prihaja do medsebojnega stika.

Lahko s prvim novembrom računate na več discipline

Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 se dopolni tako, da se uvede redno presejalno testiranje pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti in izvajalcih socialno varstvenih storitev, in sicer v breme stroškov državnega proračuna.
Testiranje s testi HAG za samo-testiranje se uvede za vse učence osnovne šole in dijake. Samo-testiranje je potrebno tudi za udeležbo v športnih programih, športno rekreativnih dejavnostih in za obšolske dejavnosti ne glede na starost učenca in dijaka. Pogostnost samo-testiranja za učence, dijake in študente pa se poviša na dvakrat tedensko s pravico do uporabe deset testov za samo-testiranje.
Za opravljanje dela se poviša pogostnost presejalnega testiranja s testi HAG za samo-testiranje oziroma testiranja s testi HAG vsakih 48 ur, in sicer tako, da mora oseba ob začetku opravljanja dela imeti veljaven test HAG za samo-testiranje ali test HAG, ki ni starejši od 48 ur. V primeru enakomerno razporejenega delovnega časa oziroma enoizmenskega delovnika od ponedeljka do petka to pomeni, da se mora oseba praviloma testirati vsak ponedeljek, sredo in petek pred začetkom dela, torej na vsakih 48 ur med delovniki, ne pa tudi v nedeljo. V primeru neenakomerno razporejenega delovnega časa, začasne prerazporeditve delovnega časa, izmenskega dela, odrejenega dela preko polnega delovnega časa, dodatnega dela ali zaradi morebitne odsotnosti pa se šteje, da oseba ob nastopu dela izpolnjuje pogoj PCT, če začne opravljati delo v mejah 48 ur, ki so izkazane z dokazilom o opravljenem presejalnem testiranju s testom HAG za samo-testiranje ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur.

Med drugim se določi, da je kljub izpolnjenemu pogoju PC, uporaba zaščitne maske obvezna:

  • v dejavnostih zdravstva, izobraževanja in socialnega varstva ter
  • v dejavnostih in pri izvajanju vseh storitev, kjer prihaja do medsebojnega stika.

Odlok začne veljati 1. novembra 2021, da se omogoči čas za nabavo dodatnih testov za samo-testiranje in organizacijo dodatnih testiranj s testi HAG pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti.

Takole, nespoštovalci in vsi ki se izživljate  na  način da ogrožate druge, spet  boste  za eno pijačo ali kavo zmrzovali od zunaj če ne boste pripravljeni se testirati ali  ne želite biti cepljeni. V nasprotnem si boste vrata v nebeški raj »družabnosti« zaprli že sredi meseca novembra.

Pamet v glavo, časa bo tudi v naslednjih mesecih in letih za zabavo!

Vane T. Costa

vir v pomoč: MZ

foto: UKOM

 

Mogoče vam bo všeč