Nekategorizirano

Hud požar v predelovalnem obratu Papir servisa v Lenartu

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da je v nočnih urah, okoli ob 2.55, v Lenartu prišlo do požara v kompleksnem industrijskem objektu. Šlo naj bi za podjetje Papir servis, družbo za ravnanje z odpadki v Lenartu. Gasilci imajo požarišče pod nadzorom, ga razkopavajo in sproti gasijo ostanke požara.

Na tak način izvajajo ukrepe za uspešno dokončanje intervencije, so sporočili iz PU Maribor. Dodali so, “da Policija z ogledom kraja požara še ni pričela, saj na požarišču intervencijo še vedno opravljajo gasilci. Z ogledom in z zbiranjem obvestil bomo ugotavljali, vzrok, posledice, višino škode in druge okoliščine požara. Med gašenjem požara je bil poškodovan en gasilec, v okolici pa se širi vonj zaradi gorenja. O ugotovitvah vas bomo obvestili.”

V popoldanskih urah pa so iz PU Maribor poslali obvestilo o tem, da so “Policisti in kriminalisti so ugotovili, da je bilo v potoku Velka, ki so ga pregledali zaradi možnosti onesnaženosti po požaru, najdeno neznano moško truplo. Skupaj z mrtvooglednico so opravili ogled. Do sedaj so ugotovili, da na truplu ni znakov nasilja. Odrejena je bila sanitarna obdukcija s katero bomo poskušali ugotoviti identiteto, vzrok smrti in druge okoliščine najdbe,” so sporočili iz PU MAribor.

Spletnemu portalu Maribor24.si je uspelo izvedeti, da naj bi po  neuradnih informacijah, bi odkrito truplo lahko pripadalo že leto dni pogrešanemu Stojanu Gorišku iz Lenarta.  Kot so pred časom poročali v Slovenskih novicah, gre za nekdanjega pomočnika komandirja in upokojenega policista iz Policijske postaje Lenart. Še več, pogrešani komandir je bil nekdaj celo uslužbenec Uprave državne varnosti, oziroma Udbe. So v potoku odkrili truplo leto dni pogrešanega Goriška, se sprašujejo na Maribor24.si.

Foto: PGD Benedikt in PGD Sveta Trojica

Mogoče vam bo všeč