Nekategorizirano

Hrvati imajo kar 180 novih okužb

“V zadnjih 24 urah so Hrvati zabeležili 180 novih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2, število trenutno okuženih (aktivnih primerov) na Hrvaškem pa danes skupno 811. Med njimi je 115 bolnikov v bolnišnici, od tega 10 na respiratorju. Ena oseba je umrla. Do danes je bilo testiranih skupno 133 493 ljudi, od tega 1 201 v zadnjih 24 urah.

Od 25. februarja 2020, ko je bil na Hrvaškem zabeležen prvi primer okužbe, je bilo do danes zabeleženih skupno 6.050 ljudi, okuženih z novim koronavirusom, od tega 161 umrlih in 5.078 ozdravitev. Trenutno je tudi 2752 ljudi v samoizolaciji, piše Index.hr

Največ okužb v Slovenijo prav iz Hrvaške

Trenutna slika hrvaške ni dobra. Okužbe se hitro širijo po vsej državi. Med potrjenimi okužbami z novim koronavirusom je v zadnjem tednu več kot dvakrat toliko uvoženih primerov kot pa lokalnih prenosov. Od 33 uvoženih primerov jih je kar 27 iz Hrvaške, mnogi okuženi navajajo druženje na zabavah na plaži.

Vodja strokovne svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović pravi, da smo pred časom smo zapirali meje z BiH ali Srbijo ob bistveno nižjih številkah vnosov. Njen predlog v tem trenutku je zagotovo bistveno strožji režim na meji s Hrvaško.

Visoke številke novih okuženih v zadnjih dveh dneh so potisnile navzgor 14-dnevno incidenco okuženih na 100 tisoč prebivalcev. Ta je še vedno pod deset, a se hitro povečuje, je izpostavila epidemiologinja Grgič Vitkova. Samo danes smo imeli 8 vnosov virusa iz Hrvaške.

 

Mogoče vam bo všeč