Nekategorizirano

Hrvaška z neslavnim rekordom okuženosti

 

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 358 okužb z novim koronavirusom, kar je največ do zdaj. Kar 138 novih okužb so odkrili na območju Splitsko-dalmatinske županije, sledi območje Zagreba s 74 primeri novih okužb. V torek so pri naših južnih sosedih poročali o 219 novih okužbah. Za boleznijo covid-19 v zadnjih 24 urah ni umrl noben bolnik.

Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš je na novinarski konferenci v Zagrebu povedal, da so pri naših južnih sosedih v zadnjih 24 urah potrdili 358 novih okužb z novim koronavirusom. Gre za največje število potrjenih novih okužb na dnevni ravni od začetka epidemije. Trenutno imajo na Hrvaškem 2.352 aktivnih primerov okužb, do zdaj se je z novim koronavirusom.

V zadnjih 24 urah na Hrvaškem zaradi bolezni covid-19 ni umrl noben človek, do zdaj je umrlo 175 bolnikov. Zaradi okužbe se v bolnišnicah trenutno zdravi 174 ljudi, kar predstavlja 7,4 odstotka vseh aktivnih primerov okužbe. S pomočjo ventilatorja diha deset bolnikov. V zadnjih 24 urah so hospitalizirali 26 ljudi, v samoizolaciji je skupaj 7.993 ljudi, poroča HRT

Po neuradnih podatkih županijskih štabov civilne zaščite so v zadnjih 24 urah največ oziroma kar 138 novih okužb potrdili v Splitsko-dalmatinski županiji, od tega 63 v Splitu. Na območju Zagreba so neuradno potrdili 76, na območju Zadra enajst, na območju Karlovca pa pet novih okužb, poroča hrvaški spletni portal Index.

Mogoče vam bo všeč