Nekategorizirano

Haaški tožilci: Ratko Mladić ni vojaški heroj, temveč vojni zločinec!

Obramba vojnega zločinca Ratka Mladića je končala ustno s pritožbo na prvostopenjsko sodbo nekdanjemu poveljniku Vojske Republike Srbske v okviru Mehanizma za mednarodna kazenska sodišča (IMC) v Haagu.

Zdaj je na vrsti tožilstvo. Čeprav bi se to moralo zgoditi že prej, se je časovnica časovnega mehanizma spremenila zaradi pogostih motenj videa. Ratko Mladić ni vojni junak, ampak vojni zločinec. S temi besedami so haaški tožilci začeli odzivati ​​na Mladićeve očitke. Predstavnica Haaškega tožilstva Laurel Baig je spomnila na obseg dokazov proti njemu, pa tudi na dejstvo, da je bilo v spise sprejetih več kot 10.000 dokazov in da je bilo zaslišanih približno 600 prič. Poleg tega je navedla, da so njegovi zločini prizadeli 100.000 ljudi, ki še danes čutijo posledice.

“Zaradi  teže zločina je bil pravnomočno obsojen na dosmrtno ječo,” je dejala Baigova.

Laurel Baig 

Navedeno je, da njegove pritožbe niso “niti blizu praga”, potrebnega za pregled popolne sodbe. Po besedah ​​tožilke so Mladićevi odvetniki izpostavili določene primere, na podlagi katerih obramba zahteva popolno razveljavitev sodbe, kar je, kot rečeno, “neutemeljeno”. –

“S svojo vojaško močjo je namerno ciljal na civilno prebivalstvo in uničil življenja in civilne skupnosti. Po pravičnem sojenju je bil pravilno obsojen,” je dejala tožilka Baigova. Po njenih besedah ​​ni bilo dovolj, da bi Mladić rekel, da želi biti drugačen, in da je pritožbeno senacijsko mnenje, ali se argumenti lahko uporabijo za druge dogodke ali sklepe, neprimerno ponoviti njegove neuspešne trditve iz sojenja in zanemariti dokaze. kar je sodni senat precej jasno upošteval.

Predlagala je, da se Mladićeva pritožba v celoti zavrne.

Mogoče vam bo všeč