Nekategorizirano

Gruškovje: Avganistanca bi skrita pod cerado tovornjaka vstopila v Slovenijo

Policisti  PMP  Gruškovje  so  na  tovornem  vozilu  odkrili dva državljana
Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.
Po  končanem  postopku so ju policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

Policisti PP  Ormož pa so včeraj obravnavali še državljana Mjanmara. Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito, zato so ga odpeljali v Azilni dom.

O 45 prijetih tujcih, ki so v 24 urah (včeraj od 6. do danes do 6. ure) nezakonito prestopili državno mejo in so jih pri tem izsledili ter prijeli, poročajo s slovenskih policijskih uprav.

Novomeščani prijeli 11 migrantov

Policisti so v bližini Sadinje vasi pri Semiču prijeli 23-letnega državljana Pakistana, sicer z italijansko osebno izkaznico, ki pa ni znal točno pojasniti, kako se je peš znašel tam in kam gre. Zaradi suma, da je povezan s skupino, ki so jo policisti prijeli dan prej (ko so morali z bodičastim trakom stinger prisilno ustaviti vozilo, s katerim so poskusili zbežati policistom), so ga pridržali, v delo pa so se vključili kriminalisti.

V Črnomlju so policisti prijeli državljana Afganistana, ki je v državo prišel skrit na tovornem delu prikolice tovornjaka.
Na Daljnih Njivah (občina Črnomelj) so prijeli 4 državljane Afganistana in državljana Maroka.
Na Dvoru pri Žužemberku so prijeli državljana Maroka in državljana Alžirije.
V Straži so prijeli državljana Pakistana.
Pri odcepu za Bedenj pri Tribučah so prijeli 2 državljana Maroka. Postopki s tujci še niso zaključeni.

9 prijetih migrantov na območju PU Ljubljana
Policisti so na območju Cerknice in Kočevja izsledili in prijeli 9 tujcev (državljanov Afganistana,  Indije, Alžirije, Maroka  in  Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Na Celjskem prijeli 2 nezakonita migranta

Včeraj so na območju Bistrice ob Sotli izsledili dva državljana Kosova, ki sta ilegalno prestopila državno mejo. Po opravljenih postopkih so ju predali hrvaškim varnostnim organom.

Mogoče vam bo všeč