Nekategorizirano

Grožnje vladi z nasilnimi protesti

Organizatorji oz. pobudniki protestov, ki bodo potekali tudi danes, 15. maja, ne napovedujejo le stopnjevanja številčnosti protestov, pač pa tudi nasilja in agresije na njih. Anarhosocialisti za ta petek tako napovedujejo pravo razdejanje pred Državnim zborom, kjer nameravajo porušiti premično zaščitno ograjo, prav tako pa že širijo neresnične informacije, s katerimi želijo spodbuditi oboroženost med protestniki.

Tudi za petek, 15. maja se napovedujejo protesti skrajnih levičarjev s podporo nekaterih političnih strank, na katere želijo privabiti še večje število udeležencev in tako še bolj ogroziti javno zdravje ter povečati tveganje za izbruh drugega vala epidemije novega koronavirusa. Prizadevanja organizatorjev oz. pobudnikov protestov pa, kot kaže, tokrat ne gredo le v smeri večje številčnosti, ampak nameravajo stopnjevati tudi nasilje.

Anarhosocialistični skrajneži se tokrat bojijo, da bi jim katera izmed političnih strank utegnila “ukrasti” pozornost na protestih, kar nameravajo preprečiti. Zato že širijo neresnične informacije, da naj bi policija nameravala razdeliti protestnike in z nekaterimi fizično obračunati. Posledično se lahko pričakuje več oboroženih skrajnežev.

Eden izmed bolj zagretih protivladnih protestnikov je Žiga Pavšič, ki se pri tem poslužuje primitivne retorike – ta vključuje številne kletvice pa tudi grožnje. Med drugim je zapisal, da “to ni vlada RS, pač pa fašistični režim in me njihovo mnenje en k.. briga. Protesti se bodo samo še stopnjevali, dokler vam spopadov z ulic ne bomo prinesli v vaše domove.” Podobnih groženj so se posluževali že med vstajami v Mariboru v letih 2012 in 2013, ko so hodili na dom mariborskih svetnikov in nad Dravo obešali lutke za glavo.

 Žiga Pavšič je zagotovo eden bolj zagretih levičarskih aktivistov, ki si očitno nadvse želi, da bi bila na oblasti trenutna opozicija. To si želi celo tako, da pri dosegi tega cilja ne izbira sredstev in ob tem celo grozi, da se bodo spopadi z ulic stopnjevali v domovih tistih, proti katerim protestirajo. Gre za očitno grožnjo, ki je po 135. členu Kazenskega zakonika kaznivo dejanje, poleg denarne kazni pa je zagrožen tudi zapor. Pregon se začne na predlog, ki pa ga je v tem primeru podal na Twitterju uporabnik Jaka Dolinar, ki sprašuje Policijo, zakaj še ne ukrepa.

 

 

 

Mogoče vam bo všeč