Nekategorizirano

Grozljivi podatki o številu novo okuženih s covid-19, kar 1503 novih okužb, umrlo osem ljudi!

Zdaj pa je “vrag v resnici vzel šalo!” Že prvi dan veljavnoti vladnega sklepa o razglasitvi epidemije na celotnem ozemlju Slovenije, je postregel z grozljivimi podatki o novo okuženih s covid-19. Od 5.891 opravljenih testih so okužbo z novim koronavirusom potrdili kar pri 1.503 ljudeh. To pomeni, da je bilo pozitivnih 25,51 odstotka vseh testiranih. Umrlo je osem ljudi s covid-19, od začetka epidemije skupaj že 200.

Statistika okuženosti iz dneva v dan postaja vse bolj alarmantna. Od začetka koronavirusne epidemije je bilo potrjenih 15.982 okužb. Trenutno je v Sloveniji  8.860 aktivnih primerov. V bolnišnicah se zdravi 333 ljudi, od tega 55 na intenzivni negi. S pomočjo ventilatorja diha 41 bolnikov. Včeraj je bilo na novo hospitaliziranih 60 ljudi. V domačo oskrbo so iz bolnišnic odpustili 32 pacientov, je razvidno iz sledilnika za covid.

Tako so se več kot potrdile sinočne napovedi predsednika Vlade Janeza Janše, da bo torek, 20. oktobra prinesel nov, neslaven in alarmanten rekord števila na novo okuženih. Državljane je naprosil, da upoštevajo vse odločitve, ki jih sprejme Vlada na osnovi priporočil epidemiološke stroke NIJZ.

Šele tako alarmantni podatki so pri dominantnih medijih, ki so ves čas več kot transparentno kritizirali vladne ukrepe in promovirali levičarska in celo anarhistična stališča, prispevali k spremembi razmišljanja. 

Tudi na Janovićevih Fužinah so bili dejavni levičarski anarhisti, ki so celo napadli policiste.

Pa vendar so sinoči ob 21. uri levičarski anarhisti na mariborski Glavni trg privabili nekaj deset protestnikov, ki so izražali nestrinjanje s prepovedjo gibanja v nočnem času. Preko cocialna omrežja jih anarhisti pozivajo, da tudi nocoj ob 21. uri zasedejo glavni trg, ker jim gredo v nos pred dnevi sprejeti vladi ukrepi, med katerimi je včeraj začela veljati tudi omejitev gibanja na prostem od 21. do 6. ure zjutraj.

Pri večini Slovencev je že zdavnaj prevladala treznost pri upoštevanju preventivnih ukrepov, zato tudi od Policije zahtevajo, da zaostri svoje aktivnosti proti večernim protestnikom v Mariboru in Ljubljani.

Mogoče vam bo všeč