Nekategorizirano

Gornja Radgona: Mednarodna sejma lova in ribolova ter sejem zelenega turizma in bivanja Naturo

Na radgonskem sejemskem prizorišču sta danes odprla vrata dva mednarodna sejma: 11. mednarodni sejem lovstva in ribolova ter 5. mednarodni sejem zelenega turizma in bivanja Naturo. Na preko 16.000 kvadratnih metrov razstavnih površin na katerih se predstavlja več kot 300 razstavljavcev, bo naslednje tri dni  obiskovalcem na ogled ponujal opremo, pripomočke, spretnosti, znanja in izkušnje, tekmovanja in stanovska srečanja, z razstavo starodobnikov pa tudi pogled v razvoj tehnične kulture.

V otvoritvenem nagovoru je predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec dejal, da je narava dobrina, ki jo Slovenci premoremo, mnogi pa žal ne: “Za dobrino, kot je naravno okolje s prostoživečimi živalmi na kopnem, v vodi in zraku, z naravnimi potoki, rekami, jezeri in morjem je treba skrbeti. Lovci, ribiči, okoljevarstveniki in ekološki kmetje to že počnejo. Na vrsti je politika, globalno gospodarstvo in znanost.”

Na sejmu svoje dejavnosti predstavljajo lovci, ribiči, Zavod za gozdove, Slovenska zveza za sokolarstvo in zaščito ujed, Strelska zveza Slovenije ter ponudniki trajnostno usmerjenega turizma. V okviru sejma Naturo bo med drugim predstavljena uporaba naravnih materialov za bivanje in oblačenje, precej pa bo tudi strokovnih posvetov in predavanj o rekreaciji, zelenem turizmu in kulinariki. Peter Misja, podpredsednik Turistične zveze Slovenije, je pritrdil, da Pomurski sejem v zadnjih nekaj letih ogromno dela na promociji slovenskega turizma. Slednjega brez promocije ni, dogodki, kot so sejmi, pa so odlična priložnost, da se turistične lokacije in posamezniki predstavijo.

Mogoče vam bo všeč