Nekategorizirano

GIANNI RIJAVEC in godalni kvartet – TVOJ POLJUB

Predstavljamo vam nov glasbeni projekt: Gianni Rijavec- klavir, vokal & godalni kvartet (združitev pop in simfonične glasbe). Godalni kvartet sestavljajo odlične glasbenice (Kati Harej, Katja Pirjevec, Maja Hladnik in Petra Tavčar). Spremljevalno pop zasedbo pa odlični glasbeniki: Arian Krašna-kitara-vokal, Matjaž Švagelj-bas-vokal in Mitja Tavčar- tolkala.

Po povratku iz nadvse uspešne turneje po Argentini, kjer je imel Gianni Rijavec številne solistične koncerte s klavirjem za tamkaj živeče Slovence in argentinsko publiko, se je porodila ideja o pop-simfo koncertu. Na koncertu glasbenik ob spremljavi klavirja, večglasnega petja, kitare, bas kitare, tolkal in ženskega godalnega kvarteta izvaja svoje najlepše balade iz bogatega repertoarja. Nastajajo nove skladbe, ki so vse v tem novem glasbenem stilu. Prva nova skladba, ki jo je Gianni Rijavec poslal v eter  ima naslov »Ti si lepa kot pomlad«, druga Ljubezen, tretja Sanje, četrta Pogrešam te in najnovejša TVOJ POLJUB. Skladbe v novi pop – simfo preobleki doživijo novo dimenzijo, začutimo jih še globlje kot v izvirni izvedbi. Številne romantične balade na ta način dobesedno zaživijo, zdi se, kot da so bile napisane za simfonično izvedbo. Z omenjenim »pop – simfo« koncertom glasbenik napoveduje prihod romantike, praznika ljubezni, kot največje življenjske vrednote, hrepenenja po svobodi in upor zoper vsakršno nasilje. Nežen, vendar strasten, čustev poln koncert je namenjen ljubezni, ki jo v današnjem času primanjkuje. To se odraža na vseh področjih, v vsakdanjem življenju. Človeški rod bo brez ljubezni propadel. Premalo se zavedamo, da se je za ljubezen potrebno boriti, moramo skozi trnje, da bi prišli do cvetja.

Gianni Rijavec začenja z omenjenim glasbenim projektom neko novo pot, pomeni odmik od dosedanjega glasbenega ustvarjanja. Glasbenik skuša pop glasbo postaviti na tirnice klasične simfonične glasbe. V omenjenem glasbenem stilu nastajajo tudi nove pesmi, prepojene z romantiko, nabite s čustvi. 

Gianniju Rijavcu pravijo večni romantik – glasbeni ambasador miru! Zaradi njegove narave so takšne tudi njegove pesmi. Prekrasne balade, ki sežejo do srca. Glasbenik izhaja iz ugledne prosvetno-glasbene družine. Orgle v domači cerkvi na Trnovem pri Gorici so igrali že Giannijev praded, prastric in ded. Glasba je bila Gianniju položena v zibelko. Njegova glasbena pot se je tako začela za domačim več kot dvesto let starim klavirjem. Inštrument mu je prirasel k srcu in postal je nepogrešljiv del njegovih nastopov. Pravzaprav se niti ne spomni kdaj je začel igrati na črno-bele tipke.

Mogoče vam bo všeč