Nekategorizirano

Ganljivo slovo dva tedna preživelih v izolaciji od župana občine Lendava Janeza Magyarja

V Sloveniji smo vzpostavili tri lokacije, v katerih so obvezno dvotedensko karanteno morali preživeti vsi, ki so se v času epidemije koronavirusa s pomočjo MZZ, slovenskih diplomatskih predstavništev v tujini in nekaterih lokalnih skupnosti, uspeli vrniti v domovino. Izbrane lokacije so bile v Velenju, Postojni in Dolgi vasi pri Lendavi. V slednji je dvotedensko karanteno v gostišču Olimpija preživelo 28 oseb. 

Preberi še: 

https://vfokusu.com/post/538655/koronavirus-v-karanteni-v-dolgi-vasi-pri-lendavi-

Spomnimo, da se je v njihovo vrnitev aktivno vključil lendavski župan Janez Magyar. Delavce migrante, večina jih je bila občanov lendavske občine, ki so se vračali iz sosednje Republike Avstrije, točneje iz avstrijskega Sankt Antona am Arlberga, kjer so že preživljali 14-dnevno karanteno, je uspel nastanil v prenočišču Olimpija v Dolgi vasi. Domačinov je bilo 17, toda, nesebično pomoč pa so Lendavčani izkazali tudi za preostalih 11 iz drugih občin.  

Preberi še: https://vfokusu.com/post/538808/video-covid-19-bomba-v-dolgi-vasi-od-27-v-

V soboto so se po 14 dnevni karanteni, vsi, ki so še začasno preživljali karanteno vrnili na domače naslove. Zadnjih 10 oseb je ob slovesu županu Janezu Magyaru predalo zbranih 1.000 evrov prostovoljnega prispevka in se mu za vse, kar so bili deležni, zahvalili v ganljivem zapisu, ki je župana spravil do solz.

				Ena izmed stanovalk v prenočišču Dolga vas pri predaji 1000 EUR zbranega denarja za otroke iz socialno ogroženih družin			Ena izmed stanovalk v prenočišču Dolga vas pri predaji 1000 EUR zbranega denarja za otroke iz socialno ogroženih družin

DRAGI GOSPOD ŽUPAN!

V življenju nikoli ne vemo, kaj nam prinese jutri. Enim to, drugim drugo. Naša naloga je sedaj, da premagamo to, kaj nam je usojeno. Vi pa prav tako. Ko so nam mnogi obrnili hrbet, ste nas Vi bodrili, pomagali in nam stali ob strani. Hvala Vam g. župan, civilna zaščita, Rdečemu križu, družini Kočar in vsem, ki ste nam kakor koli pomagali in nas vzeli pod okrilje.

Naj vam dragi Bog tisoč-krat poplača za vašo dobroto in hvala, da ste župan s srcem!
Posebna zahvala tudi naši veleposlanici na Dunaju g. Škrilec za pomoč pri vrnitvi v domovino.
V znak zahvale Vas spodaj podpisani prosimo, da priloženi znesek nakažete v dobrodelne namene.

“Ganjen sem, dobil sem pismo, v katerem je bilo priloženih še tisoč evrov. Denar so zbrali domačini, jaz pa sem ga predal lendavski območni enoti Rdečega križa, ki je nemudoma pričela z izdajo razširjenih paketov otrokom, katerih družine so v večji socialni stiski ob teh velikonočnih praznikih. Paketi so bili izdani včeraj,” pa je za spletni portal lendavainfo.com  dejal župan Magyar.”

Preberi še: https://vfokusu.com/post/540754/dnevnik-zupana-obcine-lendava-janeza-magyara-v-

Mogoče vam bo všeč