Nekategorizirano

GALERIJA SKOZI OKNA

Bolniki na oddelku za nevrokirurgijo UKC Maribor so pridobili »umetniški« pogled skozi okna. Doslej so videli dolgočasen, sivi zid. Sedaj pa lahko občudujejo barvite slike Maribora. V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so v začetku marca 2019 odprli razstavo Galerija skozi okna, ki so jo ustvarili umetniki iz likovne šole ArtDidakta, med njimi tudi majhni otroci.  Tako so polepšali bivanje v bolnišnici. Galerija pa pripoveduje zgodbo mesta ob Dravi.

 »Pred novim letom me je poklicala kolegica fizioterapevtka in me pozvala, ali lahko kakorkoli pomagam. Moja misel je tekla v smer, da bi naredili nekaj, kar je nekoliko drugače, je obstojno in ne terja veliko dodatnega dela. Zelo lepo sporočilo se mi zdi, saj mnoge te podobe so delali tudi majhni otroci. Pomembno je, da smo povezani, namenjeno pa je predvsem bolnikom in zaposlenim na zelo zahtevnem oddelku«, je povedala pobudnica projekta Liljana Jarh z Inštituta za fizikalno in rehabilitacijsko medicino. Projekt je sicer s finančno pomočjo podprl Marko Novak iz Hrastja.

S podobnimi akcijami namerava Jarhova nadaljevati tudi v prihodnje. Tako namerava že v letošnjem letu ustvariti mini park pred zgradbo onkološkega oddelka. Tudi Jasmina Granduč iz likovne šole ArtDidakta je dejala, da obstaja načrt širitve projekta. A ne le na druge oddelke, temveč tudi na druge bolnišnice.

 

Avtorica fotografij: Nina Mlakar (UKC Maribor)

Pripravil: Andy

Mogoče vam bo všeč