Nekategorizirano

Francija zahteva, da Bruselj prisili vse države EU, da sprejmejo migrante !!

Francija zahteva, da se prisili vsako državo EU, da sprejme delež ilegalnih priseljencev, ki prispejo na evropska tla.

Notranji minister Gerald Darmanin je v sredo v pogovoru za France Inter zatrdil, da se “migracijsko vprašanje lahko reši le na evropski ravni” in da mora vsaka država EU deliti breme preselitve migrantov iz tretjega sveta.

“Še vedno si želimo evropsko solidarnost. Nobenega razloga ni, da bi to solidarnost delile le Italija, Francija in Nemčija na splošno z Grčijo, “je dejal Darmanin. Francoski minister je svoje pripombe podal tik pred tem, ko je Bruselj razkril, da bo “obvezni solidarnostni mehanizem” del načrtov za vsiljevanje vseevropskega azilnega in migracijskega sistema v vseh državah bloka.

Medtem ko novi načrt tehnično nima obveznega sistema premestitve – glavnega spornega vprašanja za države, vključno z Madžarsko in Poljsko, ki ne želijo postati večkulturne države po vzoru Francije in Nemčije – podrobnosti v predlogih nakazujejo, da bruseljski načrti prisilijo nepripravljeni narodi na zadnja vrata. Države, ki ne želijo neposredno preseliti migrantov, bi morale namesto tega pokazati solidarnost, tako da bi prevzele odgovornost za vrnitev ilegalnih priseljencev v njihove domovine.

Če pa se deportacije ne bodo uspešno izvedle – in se bodo nevladne organizacije in odvetniki za množično migracijo izkazali za zelo učinkovite pri motečih deportacijah – bi bila vlada, ki sponzorira vračanje, navsezadnje kaznovana s priseljevanjem.

 

Mogoče vam bo všeč